dimecres, 11 de maig del 2011

LA PUJADA BRUTAL D'IMPOSTOS FETA PEL GOVERN MUÑOZ-NOLIS, MALGRAT LES SEVES PROMESES ELECTORALS

IPC

Segons dades IDESCAT, l’evolució del IPC a Catalunya entre 2007 i 2010 ha estat de 10,1%.

Increment del IBI a Tiana

Ball de xifres:

·        Segons discurs de l’alcalde al ple del mes de març,  “el promig de la quota s’hagi situat en un increment de 4,35%”. Això suposa en quatre anys, un total del 17,4%.

·        Si mirem les recaptacions del IBI a Tiana, han passat de 2,235 milions d’euros (any 2007) a 2,860 milions d’euros a l’any 2010. Això suposaria un increment del 28%.  Se’ns pot dir que aquest increment inclou també les noves propietats que s’han incorporat al padró però durant aquests anys de crisi ha de ser necessàriament un percentatge molt baix donat que la majoria de plans parcials a desenvolupar estan aturats (Can Nolis, can Matas, creu de Terme).

La realitat: les dades d’un ciutadà de Tiana que han escrit:

"Vaig venir a viure a Tiana fa 5 anys; el meu rebut de l’IBI ha pujat de 700 a més de 1200 euros"

El compromís amb el que es van presentar el Sr. Muñoz i el Sr. Nolis a les passades eleccions va ser que l’IBI pujaria el mateix que l’IPC. La realitat és que en promig l’han més que duplicat i en alguns casos (el promig estadístic és molt enganyós!) molts ciutadans han patit pujades injustificables que no han aconseguit minimitzar ni tan sols amb el truco de fraccionar el pagament en tres rebuts.  Més de la meitat de les llars de Tiana (exactament un 58%) pagaran a l’any 2011 al menys un 7% més de l’IBI que van pagar l’any 2010.


Per això mai votaria ni al Sr. Nolis ni al Sr. Muñoz perquè mai compleixen les seves promeses. I l’exemple dels impostos és el més clar. Espero que molts tianencs i tianenques pensin com jo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada