dilluns, 23 de maig del 2011

4-3-3-2-1: UNA PRIMERA REFLEXIÓ

·         La candidatura del PSC, encapçalada per Ester Pujol, ha estat la guanyadora de les eleccions municipals a Tiana, tant per número de vots com per a número de regidors. És el primer cop que un nou candidat  guanya unes eleccions a Tiana i és mèrit de l’Ester i tots els que han treballat de valent per aquesta candidatura. I mèrit sobretot de la intel·ligència dels tianencs i tianenques.

·         El segon partit més votat ha estat CiU, a 160 vots de distància. Si es comparen els resultats amb les eleccions al Parlament fetes a la tardor, CiU ha perdut a Tiana 1200 vots (de 1974 a 770). CiU només perd a Tiana quan el cap de llista és el Sr. Nolis. Hauria ser motiu de reflexió, per ell i pel partit. La veritat és el Sr. Nolis s’esperava un increment espectacular i s’ha quedat amb el mateix número de regidors que va aconseguir el Sr. Marinel.lo a l’any 2003-

·         El Sr. Muñoz és el més clar derrotat d’aquestes eleccions. Perd un regidor, passa a ser el tercer partit en número de vots, a una distància de més de 340 vots del PSC. És el primer cop que un alcalde, després del seu primer mandat, retrocedeix. A més no sumen prou amb CiU per a repetir el pacte de “perdedors”. El Sr. Muñoz ha pagat cara la seva demagògia i les seves males formes. Ell hauria de reflexionar i veurem si aguanta a l’oposició però sobretot hauria de reflexionar la seva gent: Muñoz ja no és la solució, és el problema. En tot cas, passarà a la història com “El Breu” ja que si hi ha alguna cosa clara a la vista d’aquests resultats és que no podrà repetir com alcalde.

·         Gran èxit d’ERC, que malgrat la presència de SI ha passat d’un a dos regidors. Un cop més es demostra que accions personalistes com la que el SI representava a Tiana només serveixen per afeblir a aquells que poden defensar millor les seves idees.

·         Finalment, el PP (més aviat l’amic Manolo!) recupera un regidor.

Amb més tranquil·litat farem una anàlisis més aprofundida de tot plegat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada