dilluns, 18 de maig del 2015

I SI FEM UNA ALTRE FOTOGRAFIA?


Ja tenim la fotografia dels partits i agrupacions independentistes de Tiana si entenem que ho són els que han signat fil per randa el document de l’ANC. A la fotografia està  ERC, clarament independentista des de la seva fundació a l’any 1931. Està també la CUP, que és evident que malgrat la seva recent fundació ningú pot discutir el seu posicionament. Curiosament apareix CiU, partit que va governar durant 23 anys el nostre país, en part amb majoria absoluta, i que no va fer ni una passa cap la independència; ara s’ha apuntat amb l’entusiasme dels neòfits a la causa però ja veurem com arribarà al final del procés i si ho faran junts Convergència i Unió. Apareix, com no, Junts: ni de dretes ni d’esquerres, ni d’ací ni d’allà, que diuen que recullen en el seu sí totes les tianes però en aquest cas sembla que només aixopluga a la Tiana per la independència.
El compromís signat apunta a que només facilitaran l’elecció  com alcalde o alcaldessa del cap d’una de les llistes que promovi un govern municipal de majoria independentista.
Faig una proposta: signar un altre compromís de que cap partit que es reconegui d’esquerra pacti amb cap partit que hagi promogut retallades brutals (sanitat, educació, escola bressol, etc) sigui al conjunt de l’estat (PP) o a Catalunya (CiU).
Seria com a mínim paradoxal que partits d’esquerra (com ERC o CUP) no vulguin pactar amb el PSC perquè no surt a la foto (tot i  que el seu compromís en el procés és ben clar) , i en canvi ho faci amb CiU que malgrat hi sigui, és el responsable del sofriment de tants catalans. Com a mínim, el plantejament seria més just.

Qui s’apunta a un compromís de no pactar amb cap partit responsable de retallades? O potser l’eix social no és tan important com el de la independència?. Com, a mínim, els partits d’esquerres que no facin fàstic a pactar amb PP o CiU ho haurien d’explicar als seus possibles electors, sobretot si no volen fer una altre fotografia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada