dimecres, 20 de maig del 2015

EL SEXE DELS ÀNGELS


L'expressió "discutir el sexe dels àngels", significa una discussió o argument inútil, en la que cada part mai no pot arribar a provar les seves asseveracions a la part contrària ja que era sobre això sobre el que estaven discutint els bizantins (i d'una forma seriosa) quan els otomans estaven posant setge a Constantinoble al segle XV
Durant el segle IV van sorgir unes discussions teològiques a les Esglésies d'Egipte, Síria i Àsia Menor, que en els segles següents es van dirimir en diferents concilis. Després del Concili de Nicea, Gregori, bisbe de Nissa va començar a crear hipòtesis sobre les següents preguntes:
És el Fill de la mateixa substància que el Pare, o es tracta d'una substància similar? Té Jesús una o dues naturaleses? És el Fill co-etern amb Déu o no? Quina és la relació de Crist amb Déu pare? En quin sentit pot ser Déu el Pare, el Fill i l'Esperit Sant, i tot i així ser un? Com pot haver-hi un Déu amb veritable unitat combinada amb la veritable diversitat?
Els concilis celebrats al llarg dels quatre segles següents (Concili de Constantinopla, Concili d'Efes, Concili de Calcedònia), per combatre les heretgies que havien anat sorgint, van arribar a conclusions contraposades, ningú no arribava a presentar proves definitives en un sentit o l'altra. Els arguments dels Pares de l'Església van portar a confondre als cristians d'a peu sobre els misteris de la Religió.


A veure si avui ningú es molesta amb mi !

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada