dimecres, 6 de maig del 2015

BALANÇ D’UNA LEGISLATURA: TREU PIT QUI MÉS TÉ QUE CALLAR


Ahir nit es va celebrar el darrer Ple d’aquesta legislatura (2011-2015). Aquest bloc ha fet de tafaner a la majoria de plens celebrats i per això crec que val la pena fer-ne una valoració de conjunt.
Com és lògic, els partits de govern (PSC i ERC) valoren positivament la feina feta, com també el PP des de l’oposició. Però els partits responsables del pitjor desastre econòmic que ha patit Tiana desapareixen del escenari amb exabruptes. El Sr. Nolis (que per sort mai serà alcalde de Tiana) dient que s’ha utilitzat “l’herència econòmica” com excusa per justificar la seva manca d’iniciativa. I GENT afirmant que  són “quatre anys per oblidar”; qui seran aviat oblidats serà GENT que ni tan sols es presenten a les eleccions (menys un regidor seu que ara ha buscat aixopluc en una altre formació dita de independents).
El que Tiana estès en fallida econòmica ho va dir a l’any 2011 tant la Generalitat (convocant a l’alcaldessa a una reunió dels 40 municipis més endeutats de Catalunya) i un informe de la Diputació de Barcelona (que el Sr. Muñoz El Breu va amagar del coneixement públic). Per tant és un fet objectiu, empitjorat per l’existència de més de 1,5 milions d’euros de factures de proveïdors sense dotació econòmica. Cal recordar que durant aquest període, i després de la dimissió del Sr. Doutres, va ser la Sra. Olga Rué la responsable d’Hisenda i no es pot dir que la seva administració fos encertada, malgrat haver rebut més de dos milions d’euros a fons perdut del govern Zapatero. Potser alguna d’aquestes afirmacions no és certa?. Com veieu, treu pit qui més té que callar.
Héctor González, com a portaveu socialista, ha volgut recordar que durant aquest període s’han fet accions molt diverses. Algunes de “fàcil visibilitat”, com l’obertura del Passeig de la Vilesa o l’adequació dels espais verds, i d’altres no tan visibles, com “endreçar l’estat financer llastimós” amb el que es van trobar a principi de mandat.
Aquesta ha estat la feina del govern d’Ester Pujol: redreçar per complert la situació econòmica i a la vegada no deixar de fer coses. No s’ha tancat cap servei dels que a Tiana es presten, s’han incrementat significativament els ajuts socials, han aparegut noves iniciatives culturals, s’ha fet obra pública sense nou endeutament, s’han millorat zones de poble, s’han resolt problemes de vialitat enquistats des de fa un segle, etc.
Un balanç impecable en un moment molt complicat per la crisi.
Evidentment, l’oposició que va ser part del problema ara no volen reconèixer la solució. I com sempre, la cançó de l’enfadós que les coses “s’han fet sense escoltar, sense participació”. Quan no és cert ja que s’han obert processos de participació per tots els gran temes. És a dir, quan no tenen arguments pel fons de les coses han de recórrer a la forma. I aquí també enganyen i els votants ho saben

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada