dilluns, 25 de maig del 2015

COM DIU LA GEMMA, EL POBLE NO ÉS XIMPLET


Un cop finalitzades les eleccions a Tiana, una primera imatge descriu un escenari clavat al de 2011-2015: PSC, CiU, ERC i PP mantenen exactament el mateix número de regidors que ja tenien mentre de JPT i CUP es reparteixen els regidors que tenia GPT (a raó de 2 i 1). Per tant, molts focs d’artifici per part d’alguns per acabar on ja estàvem.
No obstant, aquesta aparent immobilitat amaga algunes característiques que segons la meva modesta opinió són:

1)    El PSC, amb Ester Pujol al capdavant, és el clar guanyador: ha tret més vots, més regidors y ha augmentat el número de votants de fa quatre anys. Aquest és un resultat significatiu tenint en compte els difícils moments que em viscut, amb campanyes en contra nostra fins a darrera hora i amb interferències d’associacions que haurien de ser transversals i acollidores de diferents sensibilitats, en un context en el que la marca no ajuda gens. Ben segur que aquest resultat ha estat una sorpresa per a més d’un però hem treballat de valent per aconseguir-ho.

2)    JPT, malgrat el que diguin ara, ha tret un mal resultat que ben segur no respon a les seves expectatives després de tantes ocurrències abans i durant la campanya electoral. Fa un parell de mesos vaig preguntar al seu cap de llista, tot sopant a Can Roca, quin era el seu objectiu d’èxit. I em va dir i repetir que era treure els regidors que fins llavors tenia GPT, és a dir tres. Doncs si n’ha tret dos, segons els seus paràmetres de càlcul, no es pot parlar d’èxit, diguin el que diguin. A més, les matemàtiques fan que la coalició  “natural” que tenien prevista sigui impossible.

3)     També és evident que si la CUP hagués sumat els seus esforços amb els de JPT probablement els resultats haguessin estat molt diferents. Però els personalismes i problemes fins ara no explicats han fet que anant per separat només hagin arreplegat les escorrialles de GPT.


Per tant, els tianencs i tianenques han renovat la seva confiança en la manera de fer i de treballar d’Ester Pujol; han preferit l’experiència a l’aventura. És ben cert Gemma, el poble no és ximplet

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada