dimarts, 20 de desembre del 2011

A UN TIANENC ...DESINFORMAT!!!


La ignorància és molt perillosa. Fins al punt que un es va tirar de dalt de tot d'un campanar ignorant l'existència de la llei de la gravetat. Es veu que aquest individu considerava que no calia llegir cap document ni cap llibre de física; pensava que n'hi havia prou amb el que ell suposava o d'altres maliciosament li comentaven. Clar, quan es va esclafar contra el terra va comprovar clarament que la gravetat és un fet inexorable però ja no podia rectificar. Mentrestant, aquells que li havien explicat les cosses a mitges van gaudir d'un bon espectacle i les seves riallades van acompanyar al ridícul viatge del individu que negava la llei universal de la gravetat.


Les cosses són com són i no com voldríem que fossin. Això en totes les circumstàncies de la vida, fins i tot en els demanials:
  1. Un demanial és un deute?. Clar, de la mateixa categoria que els sous dels funcionaris, o el lloguer dels locals, o de les despeses de telèfon, o de la llum del carrer o de la neteja de carrers. Posats a carregar contra mi, es podria dir que a més dels milions dels demanial he deixat pendents de pagar els més de 100 milions d'euros de sous i despeses corrents durant 20 anys (la durada del demanial). D'aquesta manera encara seria més, molt més dolent, i alguns podrien dir que totes les culpes són del Vallespinós. Qui no sap distingir entre crèdit i despesa corrent molt probablement tampoc sabria distingir entre llei de la gravetat i llei d'Arquimedes, ambdues lleis físiques però d'efectes totalment diferents, com passa si s'atura el motor d'un avió o d'un vaixell. Per tal, no val la pena perdre el temps.
  2. El canvi de sistema no va costar 300.000 euros … divideixi per 10 i encara n’hi sobren la meitat. El Conveni de rescat (9 de febrer de 2008;, a la pàgina 3 es recull la següent informació: el cost de l'obra (incloent-hi les complementàries) és de 3.808.111,28 i el que cal pagar per rescatar és 4.191.398,91 més IVA, és a dir 4.862.022,74 euros. Es veu que la diferència entre 4,8 i 3,8 milions d'euros són 30.000 euros.! La ignorància sovint condueix a fer el ridícul, sobretot si et fas ressò del que t'han dit sense llegir els documents.
  3. Dir que no és serio deixar de pagar uns mesos de lloguer. A la pàgina 30 del plec de Clàusules Administratives (30 d'octubre de 2005) es preveu retard en el pagament del lloguer fins a 6 mesos. És això capacitat de negociació o no?

En fi, com diria el clàsic: DOCE NON VIS SCIRE FATIGATUM






1 comentari:

  1. Vallespinós,
    Em satisfà ser objecte d'un post en el seu blog, estic convençut (potser no es així) que va a veure'l amb una mica de curiositat per si he participat amb algun comentari...
    Li diré que en un temps deixaré de participar o donar-li la bara (si em permet la expressió) en el blog, no tinc en aquests moments ni temps ni gaires ganes i entenc que es el moment de (per dir-ho d'alguna manera) deixar fer avia'm per on anem tots plegats. Pero avans, li responc al tema del demanial que ara mateix considero ja superat. Queden molt bé i son el.locuents les cites als clàssics, pero no responen absolutament a res de res. Si que en tinc d'informació, no se si la mateixa que vosté. El fet és que discutim sobre opcions de pagament d'una despesa (si es una millor o no ho és, més cara o no ho és,...) i no sobre la despesa en si.
    En el punt 1 no diu res i per tant no tinc res a dir, tots dos sabem que es un demanial. En tot cas dues coses, em mantinc en que voste fa creure que un cambi en el sistema de pagament d'un deute important es el que entre altres ha portat a Tiana a la situació de dificultat actual i no el deute en si, quan no es així i que si efectivament un demanial es un deute, llavors com es que recordo vagament haver-lo sentit dir (o llegit) que el govern anterior va augmentar el deute de 2 i escaig milions a 6 i escaig milions en 4 dies? (just el deute del demanial).
    No vull entrar en un vall de numeros difícils de plasmar, el cambi de sistema ha avaratit el cost final molt substancialment, moltíssim més dels 300.000€ que diu que va costar el cambi, aixo si, ara computa com a deute que és el que és.
    Em confirma que la capacitat de negociació era deixar de pagar uns mesos, que ho és. No obstant, li torno a dir que amb un credit hipotecari normal també n'hi ha de capacitat de negociació, no vull perdre temps entrant en aquest tema tant menor.
    Total, que de tot el que li dic referent al demanial en posts anteriors, només diu que es pot deixar de pagar 6 mesos i que ha costat 300.000€ cambiar el sistema, cosa que dit sigui de pas, no hi estèm d'acord en absolut, ja que el montant total a pagar del credit hipotecari vs demanial diferex en quasi 4 milions. Fent una simple operació aritmètica de molt menor dificultat que fer postuladets i acudits facilons sobre la llei de gravitació universal, es pot veure clarament quin es el cost del canvi. GRATUÏT.

    Bones festes a tothom!!

    ResponElimina