diumenge, 18 de desembre del 2011

APUNTS (PERSONALS) DEL 6è CONGRÉS DEL PSC (i III)

S'ha acabat el Congrés. Tres dies de feina, en els que uns han treballat més que altres. Ja tenim primer secretari i ja tenim executiva. Pere Navarro ha fet un discurs de paràboles i probablement la més reeixida la dels castellers: hem fet la pinya però ara cal fer el castell. Això en clau interna; en clau de país, el realment important és sortir de la crisi i ha estès la mà per ajudar. Veurem com va tot perquè un ja acumula masses anys per no recordar altres situacions que eren de triomf i després han acabat malament. Tiana ha aconseguit introduir moltes esmenes al document de la ponència i la seva curta delegació ha actuat amb prou unanimitat. Personalment he donat un vot (més de confiança que de convicció) al nou primer secretari i no m'ha agradat la composició de la comissió executiva: encerts però també un excés d'equilibris, absències per a mi importants i presències de difícil comprensió quan es tracta d'un nou PSC. I la fotografia final de l'Executiva, amb la incorporació dels càrrecs nats, complicarà encara més la visualització. S'enceta un camí ple de dificultats i no la menor serà la no presència del primer secretari al Parlament; altres hauran d'explicar aquest nou PSC a l'espai de més ressò ciutadà i mediàtic però a vegades les traduccions són poc fidels a l'esperit del text inicial. Ha estat un congrés obert i democràtic i d'això me'n sento content. En fi, es tanca una etapa i se'n obra una altre: en el partit i també personalment.

1 comentari:

  1. Hola Vallespinós, espero que la nova etapa i la nova executiva del partit socialista tracti de dur-nos a tots per millors camins que els que transitem en aquest moment, en el que poc o molt hi tenen a veure, a la fi "sem" d'esquerres.
    Coincideixo amb vostè (desde la llunyania) que hi ha presencies a la nova executiva de difícil comprensió. En fi..., només un matís que cal explicitar, és el PSC de tiana el que ha introduït moltes esmenes al congrés del PSC i no Tiana.

    Bon nadal a tothom.

    ResponElimina