dissabte, 17 de desembre del 2011

APUNTS (PERSONALS) DEL 6è CONGRÉS DEL PSC (I)

El Congrés avança per un camí més democràtic del que jo esperava: votació secreta per a l'aprovació del informe de la comissió Executiva (concessió de l'actual Direcció davant de l'empenta del moviment que ja havia recollit moltes firmes) i elecció per separat del primer secretari abans de la votació de l'executiva. Aquest punt em sembla especialment important ja que així els delegats i delegades tindrem l'oportunitat de dir la nostra després d'escoltar els candidats; d'altra forma ens haguéssim trobat el diumenge amb una llista única que hagués estat el resultat simplement de l'acord entre candidats, sense possibilitat real d'escollir el primer secretari.
Els discurs de Montilla com a secretari sortint ha tingut moments d'emoció i frases encertades al meu parer. Les condicions han canviat radicalment des de l'anterior Congrés, reivindicació del Govern d'Entesa malgrat les dificultats que ens han creat els socis, el PSC ha anteposat els objectius de país als del partit, no vàrem adornar-nos dels senyals que ens avisaven de tot plegat, assumeix la màxima responsabilitat com a primera secretari però és una responsabilitat compartida, no estem disposats a declarar-nos vençuts, la millor garantia per a remuntar és reconèixer que em tocat fons, ens hem anat aïllant i hem creat un buit amb l societat, hem d'aconseguir ser un partit més obert, ...
Després tres hores d'intervencions. La majoria dels representants de les organitzacions territorials mostraven una certa crítica però a la vegada eren una crida uniforme i segurament organitzada al vot a favor de l'informe de l'executiva. Després els resultats han demostrat (amb només un 66,5% de vots favorables a la tasca de l'executiva sortint i un 13% d'abstencions) que tenim dues fractures: la del partit en el seu conjunt amb la societat i la de la militància amb els seus dirigents d'aquest darrer període que el vot secret (malgrat les limitacions operatives i la pròpia composició segurament esbiaixada de les delegacions) ha permès manifestar.
Malgrat tot, tot és més del que personalment esperava. Ara cal veure demà que passa amb l'elecció del nou primer secretari. Estem en el camí probablement d'un nou PSC, malgrat les dificultts que albiren pel camí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada