dimecres, 14 de desembre del 2011

LES ABISMALS DIFERÈNCIES ENTRE UN DIRECTOR DE SERVEIS (ANOMENAT PER MUÑOZ) I UN COMISSIONAT (ANOMENAT PER L'ALCALDESSA PUJOL)

El Sr. Hernández (de IC-GENT) té tota la raó: hi ha grans diferències entre un Director de Serveis (anomenat en la època del des-govern GENT-CiU) i un Comissionat (anomenat per l'alcaldessa Pujol), com es veu clarament en la següent taula:


DIRECTOR DE SERVEIS
COMISSIONAT
Voluntari
Voluntari
No remunerat
No remunerat
Anomena l'alcalde
Anomena l'alcalde
Es dóna coneixement al Ple
Es dóna coneixement al Ple
Acaba amb la legislatura
Acaba amb la legislatura
Persona entesa en la matèria
Persona entesa en la matèria
Competència per a un tema
Competència per a un tema
Dóna suport al regidor
Dóna suport al regidor

1 comentari:

  1. Vostè te molt més temps que jo, ara li contesto al tema del demanial, despres ja veurèm.

    Obrint polèmica amb aquest tema de nou?. Els deutes existeixen amb demanial i sense demanial.Llegint el seu blog sembla que no. Li faré algunes consideracions per a que qui tingui a bé de llegir-ho entengui que hi ha altres punts de vista.
    Está be que expliqui que es una concessió demanial, en poques paraules es una compra d’equipaments(no serveis)que es fa mitjançant un lloguer,lo interessant d’aquest sistema es que no pot computar en la comptabilitat de l’ajuntament com a deute i la conseqüència es que es pot “amagar” o com es vulgui dir un deute REAL i seguir endeutant-se si es menester (o no) mitjançant més crèdits, es veu que un lloguer demanial no es un deute i per lo que llegeixo potser no s’ha de pagar. Si aquesta eina s’utilitza bé i mesuradament lo únic que te es que resulta caríssima i si s’utilitza malament (amb imprudència),pot abocar la economía d’un poble a la ruina.
    El sistema es va cambiar per que es va considerar que era molt car (el sistema, no l’equipament) i per que s’estalviarien molts diners (pero molts, amb el canvi de sistema l’ajuntament els 3 primers anys ja va estalviar uns 500.000€).Quan es va cambiar el sistema, les suposicions que va fer vostè el 2004 – 2005 del retorn avançat en 10-12 anys ja eren utòpiques (ara fan riure...), no el culpo de res, en plena mega bombolla immobiliària que reportava més d’un milió d’euros extres al pressupost anual potser jo també hagués fet una suposició que menys de 2 anys més tard es va manifestar ja totalment errònia (que apassionant deuria ser governar en aquella època d'avundància que es va acabar el 2007 com una fuetada). Això em fa recordar al seu president,Zapatero,a qui té en tanta estima ( i que fa dos dies es va cagar literalment en els catalans) amb el tema de que no hi havia indicis de que la crisi venia i seria implacable,com finalment ha succeït.
    Comentaré breument els errors garrafals que vostè fa esment:
    1. Comprendrà vostè que el que recomani la generalitat es posi en dubte, després de tot, el deute que hi ha allà es com a mínim més que bestial i són vostès els que han governat fins ara fa 4 dies. No obstant,en el crèdit hipotecari que hi ha ara imagino que tampoc es procedirà a amortitzar res anticipadament.

    2. El crèdit es demana per estalviar molts diners, molts més dels que diu vostè en aquest punt, pero li diré que el canvi de sistema no va costar 300.000 euros … divideixi per 10 i encara n’hi sobren la meitat i l’Iva que diu, per favor, de debó es pensa que la empresa que li lloga no li cobra en el lloguer?,no s’ho pensa, aquest l’Iva es paga al llarg de la duració del lloguer, com en un crèdit hipotecari normal i corrent.

    3. El que ha convertit Tiana en un dels 40 municipis més endeutats (caldria veure-ho), ha estat en tot cas i també per la compra dels equipaments no per el crèdit per pagar-lo, estas de conya?!!! Em fa por pensar que faria amb la situació actual tinguen capacitat per endeutar-se més,qui sap, la pista de gel es un tema pendent que n’ haurem de parlar.

    4. Home, que em digui que el sistema de lloguer demanial es millor per que es te més capacitat de negociació (imagino que vol dir deixar de pagar alguns mesos), no es serio. No obstant diria que al igual que les empreses amb les que es contrau un deute (en aquest cas un demanial) amb els bancs també es deu poder negociar.

    5. S’oblida vostè de comentar una bondad més del sistema de lloguer demanial arranjat per vostè,apart de la propia quota mensual,es pagaven 45.000€ anuals per la gestió de les factures a la empresa.

    Finalment, el que crec que es absurd de debó es que la situació econòmica que té Tiana tingui a veure en si uns equipaments que costen més de 4.000.000 € es paguin com un lloguer o amb una hipoteca en la que el cost de la mensualitat es menor que el propi lloguer.Tot i que si calen inversions en equipaments,el govern actual pot fer un lloguer demanial,total,no computarà com a deute i tots contents,dia que passa any que empeny.

    ResponElimina