dijous, 3 de maig del 2012

LA CAMPANYA D’ARA FA UN ANY: Sr. NOLIS I CiU


Tot just ara fa un any estava a punt de començar la campanya a Tiana per les eleccions municipals del dia 22 de maig. Llavors encara desconeixíem que a Tiana es produiria un canvi radical en el govern de la vila, però tots els socialistes vàrem treballar de valent per aconseguir-ho. Van ser unes eleccions amb novetats i la més important de totes (al meu parer) va ser el fet de que les xarxes socials, per primer cop, van jugar un paper important. En Josep Maria Toffoli ha recollit en un llibre titulat sense embuts “Les eleccions municipals Tiana 2011 a les xarxes socials” tot el que es va dir durant aquells dies i també les setmanes prèvies; una vegada més, en Josep Maria, en la seva permanent tasca d’historiador local, fa un servei al record col·lectiu.



Aquests dies m’he dedicat a fullejar el llibre i realment hi ha coses interessants per comentar. En primer lloc, no tothom va fer servir les xarxes socials amb la mateixa intensitat i un dels partits més escadussers va ser CiU i el seu candidat Enric Nolis. Em permeto recollir algunes “perles” del Sr. Nolis on es veu el perillós que és escriure segons què i la vergonya que es passa si algú ho recorda.



·         Ara és la nostra hora (dia 24 de febrer de 2011), a on deia “ens presentem per liderar el nou govern dels quatre anys propers”.  Mira, la va encertar a mitges: i tant que ha sigut l’hora del sr. Nolis, però de passar a l’oposició!



·         Convergència i Unió ha fet els deures a l’Ajuntament de Tiana (dia 27 de març de 2011) a on van tenir la cara dura de dir “els resultats obtinguts a l’Ajuntament a l’any 2010 presenten una millor situació i en camí de recuperació de la crisi”. I donava dues xifres: que el resultat de l’any 2010 presentava una xifra positiva de 144.460 € i que l’estalvi net havia estat de 231.738 €. Després ens hem assabentat que aquestes xifres eren pura enginyeria financera, beneïda per qui havia de controlar els comptes municipals, i la dura realitat que s’ha trobar la nova alcaldessa (certificada per l’auditoria de la Diputació) és del ordre de 1.500.000 euros en factures amagades sota la catifa. El Sr. Nolis deia “nosaltres anem per feina!”. Més aviat han donat feina als que han vingut al darrera



·         La importància de les eleccions municipals (dia 19 de maig de 2011), article en el que el Sr. Nolis es posava filosòfic i deia coses com aquesta “Votem, en molts casos, segons la persona que es presenta a la llista electoral”. Aquí la va encertar plenament perquè els votants de Convergència han arrasat en totes les eleccions del recent cicle electoral (generals, catalanes, europees) excepte quan el candidat convergent ha estat el Sr. Nolis, moment en el que CiU a Tiana perd de l’ordre d’uns mil vots segons el cas. És cert, Sr. Nolis, a unes municipals es vota a la persona i per això vostè va treure els resultats que va treure i que l’han situat a l’oposició.



Seguirem!



Proper Post: Dimarts 8  de maig de 2012

Tema: LA CAMPANYA D’ARA FA UN ANY: Sr. MUÑOZ I GENT




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada