divendres, 11 de maig del 2012

APUNTS D'UN TAFANER AL PLE DE MAIG


El Ple de maig va ser llarg; no en va l’ordre del dia tenia 24 punts. Evidentment, aquesta crònic no pot fer el tafaner de tot el que es va tractar. Es centrarà en els temes econòmics: Punt 5, aprovació definitiva dels pressupost de 2012 i Punt 10, concertació d’una operació de préstec per a pagament de proveïdors. A banda de l’Alcaldessa en el seu paper de presidència, el Ple va tenir al meu entendre tres protagonistes destacats:

1.      El Sr. Hernández, una fera que ha sortit de la gàbia. El Sr. Hernández, d’IC-GENT, durant els anys d’actor secundari de la comèdia muntada pel sr. Muñoz (el breu) era mesurat en les seves intervencions al ple. Ara que el domador li ha obert la gàbia, hem pogut conèixer a l’autèntic Sr. Hernández: cridaner, desobedient a la presidència,  interruptor de les intervencions dels altres, altiu en el posat, desafiant, demagog, poc respectuós, maltractador psicològic, etc. Només dos consells: 1) que les còpies son sempre pitjors que els originals i 2) ara està fent exactament tot allò del que injustament el seu grup m’acusava a un servidor de tots vostès.

2.      El sr. Nolis, poc treballador (per no dir gandul, Déu ens en guard!) i contradictori. Al menys el Sr. Hernández va escriure unes pseudo-al·legacions però el sr. Nolis no va treballar gens i es va limitar a donar números (cada cop diferents) de l’IBI, per l’any 2012 i successius. És a dir, va aprofitar-se de la feina del Sr. Hernández i oposant-se a tot. També curiós el seu esperpèntic salt quan algú li va recordar com feia ell els pressupostos, posant 700.000 euros d’una parcel·la que no era possible vendre. Això que ell predica el “bon rotllo”; ai, senyor, que dura és l’oposició!. Personalment vaig trobar a faltar alguna intervenció de la Sra. Rué; el sr. Nolis (com Sant Pere el dijous sant) va negar que ell fos el regidor d’Hisenda. Així doncs, qui va ser la responsable dels números del passat mandat (sota la mirada benvolent de qui ho havia de controlar i no ho va fer) no té res a dir quan l’actual govern intenta corregir el desgavell que va provocar?

3.      Sr. Navarro, regidor d’Hisenda, una sorpresa. Evidentment molest pel to de les pseudo-al·legacions presentades per IC-GENT va respondre amb contundència dient coses com que “GENT i CiU haurien de fer autocrítica i assumir alguna responsabilitat en el desgavell econòmic”, “que titllen de dolent el Pla de sanejament quan ells, quan governaven, en van fer un de fantasma que ni tan sols va ser aprovat per la Generalitat” i “com es pot pressionar en el tema de noves taxes en el tema dels residus quan van tenir quatre anys per resoldre’l i no van fer res”.

 A l’hora de les votacions, ni IC-GENT ni CiU van donar el seu vot favorable al pressupost de 2012 ni a l’operació de préstec (cara) per poder pagar als proveïdors, per un import de 1.671.000 euros, que ara tots els tianencs i tianenques haurem d’anar pagant al llarg de 12 anys. Quasi totes aquestes factures responen a despeses ordinàries de l’oblidable govern del sr. Muñoz (2007-2011), de despeses fetes sense disposar de prous recursos per pagar (donat que gran part dels ingressos eren imaginaris o inflats). Cal demanar una mica més de congruència als polítics d’IC-GENT i CiU: ja que han estat els responsables del problema ara haurien de ser els responsables de la solució, que tanta feina ha donat a l’Alcaldessa i al seu equip de govern. Però ells pensen que fent el tipus d’oposició que fan aconseguiran el suport dels votants. Estan completament errats però a mi personalment, com a socialista, ja em va bé!


Proper Post: Dimarts 15 de maig de 2012

Tema: LA CAMPANYA D’ARA FA UN ANY:  ERC, PP i SC


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada