dimecres, 30 de maig del 2012

ELS EFECTES DELS RESULTATS ELECTORALS




PSC-PM
930
27
4
CiU
770
22,35
3
GENT-E
587
17,04
3
Esquerra - AM
410
11,9
2
P.P.
357
10,36
1
S.I.
193



 Els resultats de les eleccions del dia 22 de maig de 2011 van suposar un autèntic terrabastall a la vida política de Tiana. Recordem-ho:
  • PSC: va tornar a guanyar les eleccions municipals, com ha fet ininterrompudament a Tiana des de l’any 1995, tornant a ser el partit amb més vots i amb més regidors. Ni el mal moment viscut pel socialisme al conjunt del país (amb un resultat molt dolent a les municipals, amb pèrdua d’ajuntaments importants, de Consells Comarcals  i de Diputacions) ni el canvi del candidat a Tiana ens han fet perdre la confiança dels ciutadans.
  • CiU: malgrat tota la confiança que el Sr. Nolis tenia de ser el proper alcalde de Tiana, CiU va quedar com segona força, mantenint els mateixos regidors i amb un petit augment de vots (tretze) en relació a l’any 2007.  Aquesta incapacitat que CiU té per guanyar les municipals a Tiana, fins i tot en els millors moments que ha viscut la federació a nivell de municipals, indica clarament que el seu candidat a Tiana no és l’encertat.
  • GENT: va experimentar un fort retrocés en vots (uns 7 punts) i van perdre un regidor, fet insòlit a Tiana per un partit que ha tingut el govern i que es presenta per primer cop a la reelecció. Sovint he comentat en aquest bloc les errades del Sr. Muñoz (el breu) com alcalde que van portar a la desafecció a una part important dels seus votants. Després, emprenyat, el Sr. Muñoz va renunciar a ser regidor. Això va ser un frau pels seus votants; hauria d’haver aguantat a l’oposició durant quatre anys (com va fer un servidor de tots vostès en circumstàncies encara més doloroses ja que havia guanyat les eleccions de 2007) . En fi, en el moment de dificultats és quan es coneix a la gent...
  • ERC: va treure un magnífic resultat, que el van portar a duplicar el número de regidors. És evident que l’aparició d’una altre candidatura independentista no va erosionar el seu electoral i, un cop més, es demostra la importància que té el candidat en unes eleccions locals, en positiu en el aquest cas (i en negatiu en el cas de CiU)
  • PP: va recuperar el regidor que va perdre al 2007, duplicant en quatre anys el número de vots. De nou un exemple del pes que el candidat té a Tiana...
  • SI: va quedar a les portes de tenir un regidor, que hagués estat a costa del tercer de GENT...
 Bé, tot això ja és història però que val la pena recordar-la  ara que fa un  any. Aquest resultats van portar a la dimissió de l’anterior alcalde, a que per primer cop Tiana tingués una alcaldessa, a un canvi radical a la coalició de govern, etc. Al conèixer aquests resultats, però,  no érem conscients de tot el que ens venia al damunt. Però aquest és un tema per un altre dia ...


 Proper Post: Dilluns 4 de maig de 2012

 Tema: HISTÒRIA D’UNA NEGOCIACIÓ




1 comentari:

  1. Aquest escrit del senyor Ferràn Vallespinón, crec que està fora de lloc. Recordar ara el que va passar en les darreres eleccions no es gaire senyor,no obstant si això el fa feliç res a dir.
    A vegades però els que gobernen, fan bons als que van perde. Temps al temps.

    ResponElimina