dimarts, 22 de maig del 2012

EL BLOC D'ESTER PUJOL I LA VICTÒRIA SOCIALISTA




Tot just avui fa un any, Tiana votava per les eleccions municipals. S’havia tancat una campanya intensa, en la que els nous instruments de les xarxes socials es van utilitzar per primer cop amb intensitat. És el que he anat repassant aquests darreres setmanes gràcies a la informació aportada pel llibre d’en Josep Maria Toffoli. Avui és tanca la sèrie amb el bloc de la candidata del PSC, Ester Pujol, que al cap i a la fi, va ser la guanyadora de les eleccions, tant en el número de vots com en el número de regidors/res obtinguts/des.
 
 
El “bloc d’Ester Pujol” va néixer el dia 25 de gener i ocupa 24 pàgines del llibre. Digueu-me poc  objectiu, però és amb diferència el més treballat de tots, tant en la forma com en el contingut.  I com he fet en aquesta sèrie de posts, vull destacar tres elements al meu entendre importants.
 
 
·         Crítiques assenyades i punyents a la manera de fer política del Sr. Muñoz (el breu): manca de lideratge en la promoció econòmica local (amb el cas escandalós del comportament del govern de IC-GENT i CiU amb PARXET), no totes les polítiques d’igualtat valen a Tiana, la necessitat d’un nou model de gestió cultural a Tiana, la necessitat de potenciar determinades festivitats (com San Jordi), la manca debat a la vida política, denúncies a la mala situació econòmica de l’Ajuntament per culpa de la gestió de l’anterior govern (llavors encara no se sabia que la realitat era pitjor que el més dolent dels escenaris previstos), el rebuig a noves taxes que preparaven (tema residus), la no integració de l’entorn de l’Alegria al Parc Natural de la Serralada de Marina, etc. Aquests temes constituïen un encertat recull de les principals mancances del govern del Sr. Muñoz i són segurament factors determinants de la seva desfeta.
 
 
·         Una identificació clara dels reptes. Primer: Merèixer el vot dels tianencs i tianenques. Segon: Guanyar aquest vot. I tercer: Generar la il·lusió suficient als tianencs i tianenques de que amb el seu vot tindran l’oportunitat d’influenciar, canviar i millorar el poble en el que vivim. Això es va escriure tres mesos abans de les eleccions i va ser el motor de tota la campanya electoral, amb accions novadores per intercanviar impressions amb els ciutadans, conèixer de primera mà les seves preocupacions, parlar amb el cor, apassionar-se per les idees.
 
 
·          Missatges sense ambigüitat: preparant el canvi a Tiana, amb mà esquerra, suma’t per Tiana, enxarxar-se amb altres municipis, acompanyar que no tutelar, apropar-se als ciutadans, una candidatura de casa, un ajuntament socialment responsable, etc. No són frases buides; és tota una declaració d’intencions d’una nova manera de governar a Tiana, que hauria de suposar un canvi.
 
 
 És impossible establir quin va ser el pes de les xarxes socials en el resultat de les eleccions, però en el cas de l’Ester sens dubte  que va ser positiu. Va aportar un aire nou a la comunicació per la xarxa, molt allunyat de la defensiva permanent dels de IC-GENT tot responent als posts del meu bloc. També molt diferent als missatges avorrits i gramaticalment enrevessats del Sr. Nolis, que no es va esforçar gens per fer una bona comunicació política. Tiana és un poble petit i no és possible disposar de dades objectives per a mesurar la importància dels blocs a la campanya electoral però estic convençut que a l’any 2015 els candidats, n’hauran d’aprendre d’aquest primer assaig. Espero poder ser-hi per tornar a explicar-ho!



Proper Post: Dimarts dia 29 de maig de 2012

Tema: ELS EFECTES DELS RESULTATS ELECTORALS


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada