dilluns, 15 de març del 2021

EL QUE QUEDA DEL GOVERN DE TIANA ES GASTA MÉS DE 17.000 € EN UN PLA DE COMUNICACIÖ


 Ben segur que avui els meus immerescuts lectors esperen de mi, si faig una entrada al blog, que parli del fet que JUNTSxCAT (segons el comunicat que han fet) abandonin el govern de Tiana i passin a l’oposició. El govern tianenc queda de nou en minoria, format només per ERC i el G.M. Socialista. El fet es prou important i ben segur que anuncia moviments a la inestable política tianenca des de les eleccions de 2019. No hem d’oblidar que si l’alcaldessa refà el cartipàs serà a el tercer govern en dos anys: primer ERC i JUNTSxCAT, després ERC, JUNTSxCAT i G.M. Socialista i ara ERC i G.M. Socialista. Déu n’hi do!

Doncs no parlaré, de moment, d’aquest tema perquè encara tinc alguna informació pendent de contrastar i perquè espero reaccions de totes les parts implicades. Per tant, aquest tafaner tardarà una mica però no patiu que ben aviat parlaré del tema d’aquesta crisi, que ben bé es podria titular “El cas del cinema Paradiso” o “Quan el Sr. Mateu el van fer servir de cap de turc”.

Avui el meu article va d’una pregunta: cal que l’Ajuntament de Tiana es gasti més de 17.000 euros (exactament 17.545 ja que cal pagar l’IVA) per encarregar un Pla de Comunicació a una empresa (expedient 715/21)? A veure, en ple segle XXI  una bona comunicació és desitjable en un Ajuntament, fins i tot es podria demanar un bon funcionament de l’emissora municipal com a eina de la comunicació local, però penso que és més important la transparència i la voluntat d’informar per part del govern que un majestàtic pla de comunicació, que serà l’enèsim que té Tiana en els darrers anys.

Realment la comunicació del govern en temes com ampliar voreres a l’avinguda Albéniz, el de Can Riera (on van posar el carro abans dels bous, amb arrancada de cavall i aturada d’ase), o en el tema de la introducció de vots fraudulents (per dir-ho suau) al procés de pressupostos participatius, o tenir amagat durant 10 dies el decret de despullar de funcions al Sr. Mateu o tot el sidral de les obres de la Sala Albéniz per fer cinema, o fins i tot la retirada a l’escola de l’exposició sobre les dones de Tiana... no ha estat massa transparent. Només a cops de plens extraordinaris i preguntes per part de l’oposició hem anat coneixent (sempre amb retard) les lluites fratricides dins del govern de Tiana.

De res serveix un Pla de Comunicació de més de 17.000 euros si per part del govern no hi ha cap voluntat de fer una comunicació transparent i veraç. Ni tampoc serveixen per res més de 17,000 euros si no s’està disposat a que els professionals facin lliurament la seva feina. En el tema de la comunicació han creat una estructura complexa (jo diria que no menys de quatre persones treballen en la comunicació institucional) que personalment em sembla excessiva per un municipi com el nostre. Clar que és la meva opinió, potser record melancòlic d’un temps on la voluntarietat d’en Josep Maria Toffoli era l’única eina de comunicació institucional mitjançant una humil revisteta...

Veurem en què acaba tot. Perquè un Pla de Comunicació ha de ser finalment aprovat pel ple i pinta malament si el govern està en minoria (també pel cas dels pressupostos). Sembla que el lema és: “de moment ho fem i després ja veurem”.

I la darrera pregunta: un Pla de Comunicació (d’utilitat dubtosa veient els esdeveniments) és la millor cosa a la que un govern local pot destinar més de 17.000 euros en plena situació de pandèmia, en la que molts ciutadans i petites empreses estan patint de valent?.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada