dilluns, 1 de març del 2021

AL NOU CINEMA PARADISO DE TIANA, NOMÉS FARAN PEL•LÍCULES MUDES?

 

El culebrot del nou Cinema Paradiso de Tiana ultrapassa qualsevol imaginació i vet aquí que s’ha convertit en un veritable espectacle de circ. Avui l’ajuntament ha publicat una nota informativa (molts dies després de la reunió de la comissió de garanties)  que no té desaprofitament: els resultats del buti-procés participatiu pels pressupostos:. L'ampliació de l'espai social de la Llar de Persones Grans l'Esplai de Tiana ha estat la proposta més votada, del que me’n alegro. Però el més divertit és el tema del Cinema Paradiso (és a dir, fer cinema a la sala Albéniz que li ha costat al regidor Sr. Hernández quedar despullat de qualsevol competència).

Doncs bé, l’Equip de Govern s’ha tret un nou conill de la cistella (com el full de word) i ara resulta que “La proposta de creació d'un cinema a la sala Albéniz, que tenia un cost de 50.000 €, s'ha retirat del llistat de projectes degut a la informació rebuda per l’equip de govern coincidint amb el tancament del procés i donat que el projecte tirarà endavant gràcies al cofinançament la subvenció del Programa de Foment del Patrimoni Cultural de l’AMB, finançada a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea”

És a dir, faig una primera pregunta innocent: si era possible finançar el projecte per una altra via (de la que no se’n havia parlat mai), per què es va incloure al llistat dels 100.000 euros  a distribuir pel procés participatiu?.

Una curiositat: curiosament el projecte de Cinema de la Sala Albéniz té 9 vots més que la “Prova Pilot de la il·luminació sensorial als carrers de Tiana”  i 30 més que les “Bandes reductores de velocitat al Passeig de la Vilesa”. Sabem que com a mínim els vots introduïts de “matute” van ser 21 (els del full Word), vots que alteren tots els resultats ja que els projectes seleccionats ben segur que haguessin estat altres.

I el culebrot no acaba aquí. Ara resulta que amb la retirada del projecte de Cinema (que de cop i miraculosament han trobat finançament per una altra banda) puja un sisè projecte que no ha estat escollit pels tianencs: comprar un piano per 20.000 euros!. Pel poc que hi entenc i m’he informat, un piano d’aquest preu no és aptae per a pianistes professionals i segurament és molt millor llogar-ho les poques vegades que faci falta. Tampoc serà fàcil guardar el piano a la sala.

Tot això em fa pensar que potser soc un mal pensat i que el tipus de pel·lícules que volen fer al nou cinema Paradiso, seran mudes i caldrà un piano per anar tocant la musiqueta (“toca la cançó, Sam”, com a Casablanca). Seria molt bonic i entranyable; faig sanglots d’emoció mentre escrit.

Estimats lectors, aquest culebrot té encara molt recorregut. Però que el llegir no us faci perdre l’escriure. Que ara pagui el cinema l’AMB no canvia que s’hagin executat les obres sense adjudicació com cal per la Junta de Govern i no sabem res de les donacions del regidor ara despullat (de competències) ni tampoc de l’expedient informatiu obert. Però aquest tafaner estarà amatent i us ho explicaré per aquí (si es que hi ha transparència, clar).


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada