dimecres, 10 de març del 2021

EL GOVERN DE TIANA JUGA A CANVIAR CROMOS

 

No sé vosaltres, però jo de petit jugava a canviar cromos.  Si feia alguna col·lecció (m’agradaven molt les d’equips de futbol de primera divisió) podia passar que tingués quatre cromos repetits de Garay o d’en Kubala i em faltés en Ramallets. Llavors, al pati de l’escola ens reuníem els que fèiem la mateixa col·lecció i canviaves un Kubala per un Ramallets; a vegades la relació no era 1:1; segons quins cromos calia donar-ne més. Anàvem repassant el pilot de cromos amb la cantarella de “tengui” o “falti” segons el jugador que apareixia. Fins i tot alguna vegada el meu pare em va portar al mercat de Sant Antoni, la catedral del intercanvi de cromos.

A què ve això?. Doncs que el ple de març de Tiana, els punts 8, 9 i 12 de l’ordre del dia va ser un canvi de cromos, curiosament entre partits del que se’n diu equip de govern. I primer una curiositat: una “proposta d’acord” és allò que el govern porta al Ple perquè sigui aprovat, oi?. És una proposta d’acord del Govern. Doncs bé: als punts 8 i 9, un dels partits del govern, el GM del PSC,  va votar en contra o es va abstenir (respectivament). Poc acord veig jo en aquestes propostes d’acord. Els membres del GM del PSC van fer allò que ara se’n diu “un Podemos” o “un Pablo (Manuell) Iglesias” que consisteix en no estar d’acord amb allò que el govern (del que formes part) decideix.

Curiós tot plegat i més quan la moció socialista (punt 12 de l’ordre del dia) no es va presentar com a proposta d’acord sinó com a moció del G.M. Socialista. I vet aquí que va ser votada per unanimitat per tot l’Equip de Govern. No em direu que no és estrambòtic...La congruència no sembla la principal virtut del govern de Tiana.

I per què parlo de canvi de cromos? Abans de resoldre la pregunta, permeteu-me dir que van votar uns i altres a aquests punts.

·   1) El GM del PSC es va abstenir (és a dir, no es va posicionar en contra) d’una moció en que entre d’altres coses deia:  “demanar la immediata posada en llibertat de les preses i presos polítics”, ” fer una crida a la societat catalana i al teixit associatiu municipal a mobilitzar-se i donar suport a una amnistia que permeti l'alliberament de les preses i presos polítics, el retorn dels exiliats”, “reconeixement del dret d'autodeterminació de Catalunya”, “la solució a la repressió no vindrà del sistema judicial espanyol”... Tot just son uns exemples, però jo diria que la postura del GM Socialista a Tiana està poc arrenglerada amb el que defensa el PSC i que tot plegat era digne de votar en contra. Ep, només m’ho sembla...

·   2) Uns punts més enllà, ERC i JxCat van votar a favor una moció que deia:  “exigir rectificacions a les formacions polítiques que, amb les seves declaracions públiques, afavoreixen i emparen la impunitat de les actuacions violentes”, “demanar al futur govern de Catalunya... que defensin la tasca i el compromís de servei públic del cos de mossos d’esquadra, les policies locals, la nostra guàrdia urbana i la resta de cossos i forces de seguretat(és a dir, Policia Nacional i Guàrdia Civil)”, “ Mostrar tot el suport als mossos d’esquadra, a la policia local i a tots els efectius dels cossos policials (és a dir, Policia Nacional i Guàrdia Civil) per la seva imprescindible tasca”.

No  em direu que això no és un intercanvi de cromos!. El GM PSC no votant en contra d’una moció on es parla de dret d’autodeterminació, repressió  i  de presos polítics i a la vegada ERC i JxCat donant recolzament a la Policia Nacional i a la Guàrdia Civil. Jo imagino a la Sra. Alcaldessa i al Sr. Primer Tinent d’alcalde, de nit,  reunits a una taula rodona, posant els cromos damunt, tots dos dient “tengui” i “falti” i al final canviant un dret d’autodeterminació per un guàrdia civil.

La imatge pot fer riure però a mi sincerament em fa pena molta pena...perquè la política hauria de ser una cosa de conviccions i no de jocs, de defensar allò que legítimament creus i no de canviar cromos.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada