dimarts, 15 de gener del 2013

EL PRESSUPOST MUNICIPAL PEL 2013


El ple del passat dimarts dia 8 de gener va incloure la discussió dels pressupostos per aquest any. Algunes xifres: un total d’uns 8.673.000 euros (inversions incloses), en el que la partida dels interessos pel deutes bancaris arriba a quasi 300.000 euros, que dóna compliment als compromisos del pla de sanejament i que té quatre objectius fonamentals segons el Sr. Navarro, Regidor d’Hisenda: 1) assolir que a l’any 2015 el ràtio d’endeutament baixi fins al 65% (amb un deute pendent d’uns 5,3 milions d’euros), 2) aconseguir la suficient liquiditat per poder pagar als proveïdors en els terminis que marca la llei, 3) disposar d’un fons de contingència per a causes sobrevingudes i 4) amortitzar part del deute. L’alcaldessa, en el seu parlament, va parlar de participació i transparència en la elaboració d’aquest pressupost, va agrair als tècnics la feina feta, també va anunciar una reducció de la despesa corrent en uns 200.000 euros, va anunciar que es supera la situació de suspensió de pagaments deixada pel govern del Sr. Muñoz (El Breu) i que l’exercici de 2012 ha marcat un punt d’inflexió en el bon camí.

Evidentment estem en un context econòmic difícil, que en el cas de l’Ajuntament de Tiana s’ha vista agreujat pel comportament demencial del anterior govern de IC-GENT i CiU, que en una situació de crisi va seguir augmentant la despesa corrent a la vegada quadrava el pressupost a base de suposats ingressos que mai es produïen. Un proper post el dedicaré en exclusiva a parlar d’aquests temes però un any i mig després del canvi de govern segueixen apareixen cadàvers amagats sota la catifa (com el deute de 177.000 euros relacionat amb els serveis de neteja i recollida d’escombraries). El govern d’Ester Pujol ha hagut de fer front a aquesta situació, condicionat per un Pla d’Ajustament i a més ha patit les conseqüències de la reducció de tota mena de subvencions per part de la Generalitat (com en els casos de l’Escola Bressol i Escola de Música) i el fet que hores d’ara encara no es conegui les aportacions per inversions per part del PUOSC o de la Diputació de Barcelona.

El pressupost de 2013 respon, amb seny, a tots aquests reptes i ho aconsegueix sense que cap servei fonamental del estat de benestar que es va crear a Tiana desaparegui. És per tant un pressupost esperançador que de mica en mica ens portarà a recuperar la bona posició econòmica i noves embranzides de futur, per poc que la situació econòmica general millori.

Es va aprovar amb els vots de l’equip de govern (PSC i ERC) i de l’oposició responsable (PP). En canvi, els grups del govern breu del Sr. Muñoz (IC-GENT i CiU) van votar en contra: els que han estat responsables del problema ara no volen ser part de la solució. Això va fer que el Sr. Navarro, sempre moderat i mesurat, deixés anar un “Vaya cara tienen aquellos que lo dejaron como lo dejaron”. Seguirem...



Proper Post: Dilluns  11 de gener de 2013
Tema: TIANA A TV3

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada