dijous, 31 de gener del 2013

ALLÒ QUE EL SR. NOLIS AMAGÀ SOTA LA CATIFA



Cal recordar que el Sr. Nolis va ser el màxim responsable d’economia del govern del Sr. Muñoz (El Breu) i amb el títol de Regidor de Promoció Econòmica i Organització Municipal i de Serveis Municipals i d’Espai Públic”(títol que tot just li cabia a la targeta) se’l ha de considerar com el responsable més directe del desastre econòmic que va conduir a l’Ajuntament de Tiana al límit del precipici.

Recordem breument el seu currículum durant 2007-2011. Només arribar va contractar a un interventor que, casualment i objectivament, era del mateix partir que l’alcalde; em limito a descriure la realitat. I per cert, no gens barat per les hores de dedicació que hi feia. Després es va capficar tot el govern a canviar el demanial concertat pel pagament del poliesportiu en un crèdit pur i dur, intel·ligent acció que va fer pujar brutalment l’endeutament. No contents, van decidir en plena crisi augmentar el personal i les despeses corrents, i per quadrar el pressupost inventaven ingressos (com la taxa d’escombraries) sense cap possibilitat de materialitzar. Com a conseqüència de tot plegat, quan la nova alcaldessa va agafar les rendes de l’Ajuntament, es van detectar quasi 800.000 euros de deute en factures mai consignades fins llavors a la comptabilitat. I per poder sortir-ne de tot plegat va ser necessari acceptar un pla de sanejament i acudir a un préstec de l’Estat per pagar proveïdors que encara ha incrementat més l’endeutament.

Quan ja tot semblava tranquil, vet aquí que en un recent Ple ens vàrem assabentar públicament de l’aparició d’un altre deute de 177.000 euros (números rodons) que el Sr. Nolis havia amagat sota la catifa. A què correspon?. Doncs a l’actualització anual dels preus dels serveis de neteja i recollida d’escombraries del període 2007-2011 que era obligació assumir per contracte i que el Sr. Nolis, en la seva línia, havia també ocultat sota la catifa ja que no tenia diners per pagar. Per suposat que aquest deute no estava consignat enlloc ni tampoc em consta que l’anterior interventor en fes cap informe desfavorable d’aquest comportament d’amagatotis.

Pel bé de l’alcaldessa, del govern i de tots els tianencs desitjo ben sincerament que aquest sigui el darrer cadàver econòmic enterrat pel Sr. Nolis sota la catifa. Quina brillant carrera de gestor públic té el Sr. Nolis!. És una pena que els tianencs, a les darreres eleccions municipals, no li reconegueren la seva vàlua (o potser si!) perquè el xicot prometia i de repetir al Govern, encara les  hagués pogut fer més grosses. Però al menys hauria enterrat els seus propis cadàvers!

Proper Post: Dilluns 4 de febrer de 2013
Tema: TIANA NEGRA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada