dimarts, 4 de desembre del 2012

TIANA I EL PACTE D'ALCALDES I ALCALDESSES PER L'ENERGIA


El pacte d’Alcaldes i Alcaldesses és una iniciativa de la Unió Europea, de l’any, 2008, per a comprometre als governs locals en la lluita contra el canvi climàtic amb l’objectiu, a l’horitzó de l’any 2020, per reduir en un mínim  d’un 20% les emissions de gasos d’efecte hivernacle a base d’un 20% d’energies renovables i un 20% de millora de l’eficiència energètica. És la famosa formula “20x20x20”. Avui dia, més de 4.500 municipis de tot Europa han signat el Pacte.

La Diputació de Barcelona va impulsar, durant el mandat del president Fogué, l’adhesió dels municipis de la província al pacte, amb una gran èxit. Tiana podria haver estat un del primers municipis en formar-ne part i en aquest sentit, el Grup Municipal Socialista, llavors a l’oposició, va presentar al juliol de 2008 una moció que va ser rebutjada per l’alcalde de llavors (Muñoz, El Breu).  No obstant això, un parell de mesos més tard van presentar ells la mateixa moció, que evidentment va rebre un suport unànime. Aquest és un bon exemple (dels molts que hi ha) de sectarisme visceral del govern oblidable de IC-GENT i CiU.
 
A partir de llavors, es van anar executant els compromisos del pacte. El més important, redactar un Pla d’Acció d’Energia Sostenible amb la identificació de totes les mesures encaminades a aconseguir els objectius del pacte.  Entre ells, la millora de l’enllumenat públic i de l’eficiència energètica dels edificis és la més important, que pot suposar un considerable estalvi econòmic sense cost per les malmeses arques municipals. També el Grup Municipal del PSC, llavors a l’oposició, va presentar en aquest sentit una proposta al Sr. Nolis a principis de l’any 2011, que també va ser solemnement menystenida. És a dir, mentre escanyaven l’economia de l’Ajuntament eren incapaços d’implementar mesures positives d’estalvi.

 
Ara és el moment de posar en marxa aquest projecte!. Serem sostenibles i estalviarem diners...

 

Proper Post: Dimarts 11 de desembre de 2012

 Tema: APUNTS D’UN TAFANER AL PLE DE DESEMBRE

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada