dimecres, 12 de desembre del 2012

APUNTS D'UN TAFANER AL PLE DE DESEMBRE




El Ple Ordinari del mes de desembre va ser bastant de tràmit. A banda del tema dels preus públics del Complex Esportiu “Jordi Marí” (del que en parlaré un altre dia), dos qüestions mereixen ser comentades:
 
El Ministre WERT, persona “non grata” a Tiana

El Ple de Tiana es fa afanyar a presentar una moció en contra de la reforma educativa que pretén engegar el Sr. Wert i va aprofitar per declarar-lo “persona non grata”, amb els vots en contra del PP com era d’esperar. Tiana ha estat el primer municipi en manifestar el seu rebuig oficial contra un personatge que acabarà per enfangar encara més els problemes de la nostra escola ja que el que vol el ministre no més és un atemptat contra el català sinó també contra la qualitat del ensenyament. Aquesta declaració ha tingut ampli ressò als mitjans de comunicació “importants” ja que l’Ajuntament de Tiana ha estat el primer en fer-ho.

Com es veu, la història es repeteix. En efecte, el dia 6 de maig de 2003, essent alcalde de Tiana un servidor de tots vostès, el Ple va rebutjar la implicació d’Espanya en la Guerra d’Irak i el seu punt 13 de la moció deia: “Fer palesa la determinació de que el Ple de l’Ajuntament de Tiana declari al Sr. Aznar “persona non grata” en el cas que ni alteri el seu posicionament ni dimiteixi del seu càrrec donat que el nostre compromís amb la pau ens fa rebutjar institucionalment aquells que només creuen amb la guerra”.


A Tiana anem forts: ara el Ministre i fa nou anys, el President del Govern. Aquestes declaracions tenen l’efecte que tenen, perquè ni el Sr. Aznar va venir mai a Tiana ni crec que ara ho faci el Sr. Wert. En conseqüència, no tindrem l’oportunitat de manifestar-los els nostre desgrat. Però els impulsors de determinades polítiques, que atempten directament contra la pau i la convivència, es mereixen això i molt més.

 
Ah, però hi havia un regidor que es deia Graupera?


Tot escoltant el ple, em vaig assabentar que hi havia un regidor de CiU, el Sr. Graupera, que va presentar la seva dimissió.  Donat que ho ha fet per motius personals, res a dir en relació a la seva resolució però no em puc estar de fer algunes consideracions generals. Durant els meus llargs anys a la política local, he conegut diverses “esperances blanques” (sovint joves) que arriben a la política de sobte i amb la mateixa velocitat, la deixen. S’omplen la boca de paraules boniques sobre la seva dedicació al poble però més aviat el seu compromís és escadusser. Què hagués passat si CiU governés ara a Tiana?. També hagués plegat el Sr. Graupera?. O bé el que es vol és manar i la cadira de l’oposició aviat es fa incòmode?. O potser és difícil tenir com a cap de files al Sr. Nolis?. Al meu entendre, el cas del Sr. Graupera té moltes similituds amb el del Sr. Monturiol i tots recordem les seves dures paraules adreçades al Sr. Nolis el dia del seu comiat. Bé, ara Convergència es queda només amb dos regidors a l’Ajuntament de Tiana (el nou regidor és d’Unió). Com ha canviat tot des d’aquells set regidors que tenien amb el Sr. Escudé!. L tasca del Sr. Nolis és incommensurable... pel altres grups municipals, clar!

Finalment, una anècdota. La darrera (i potser la primera o poc més) intervenció del Sr. Graupera al Ple va ser la proposta per apel·lar a la objecció de consciència de la Policia Local quan hagi de participar en un desnonament!. El que ens perdem amb la dimissió del Sr, Graupera, perquè anunciava formes...

 

Proper Post: Dimarts 18 de desembre de 2012

Tema:  PER FI, EM PENGEN!

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada