dilluns, 21 de desembre del 2020

ELS REIS MAGS, TAN SAVIS COM SON, NO ENTENEN DE PROTOCOL?


Avui un servidor ha tingut una reflexió matinal que m’ha conduit a un estat ambivalent: d’una banda, molt content però per altra, embadalit. I tractaré d’explicar-me encara que no és segur que ho aconsegueixi, pel que demano perdó a la vegada que desitjo unes Bones Festes a tots els que seguiu aquest humil blog.

He vist un vídeo molt emocionant i molt ben fet, d’un missatge  dels Reis Mags on confirmen la seva arribada a Tiana, com cada any, la tarda-nit del dia 5 de gener tot demanant als nens i nenes del poble que enguany els contemplin a través de la finestra, sense baixar a peu de carrer. Els Reis també diuen que ha estat un any difícil (els punyeteros ho saben tot, per això son Mags!) però que ni així hem de perdre ni la il·lusió ni l’esperança. Francament m’he emocionat i entre sanglots he pensat que és una merda ésser vell i acabat (com diuen alguns) i tant de bo fos un infant per gaudir d’una nit màgica.

Aquesta és la part feliç de la meva breu reflexió matinal. Però el desconcert, l’estranyesa i l’estupefacció prové de comprovar que la receptora de la carta de Ses Majestats és la Sra. Alcaldessa. Al vídeo es veu que la troba com per sorpresa, oh!, una nit màgica.

Jo crec que aquí Els Reis Mags han tingut una errada ja que la Sra. Alcaldessa té delegades a un tinent d’Alcalde totes les competències  de relacions Institucionals i Protocol. I aquesta  carta és una relació institucional, entre la més alta instància tianenca i el Reis més importants de tots els reis del món; és a dir una relació institucional més gran àdhuc que la d'agermanament amb la Tiana de Sardenya per posar només un exemple. I també és un tema de protocol ja que es tracta de regular com serà la visita reial d’aquest any donat que la pandèmia ens ho ha complicat tot.

Res, que la carta del Reis Mags (per raons institucionals i de protocol) l’hagués d’haver rebut la tinença d’alcaldia en competències plenes en aquest tema, més que res per no portar a confusió als tianencs sobre qui és qui al cartipàs municipal. A veure si els Reis Mags, que son molt espavilats fins el punt d’anar des de les llunyanes terres d’Orient  fins a casa de cada nen i nena,  ara organitzen un conflicte de competències a un govern que és pau i tranquil·litat.

Potser els Reis Mags no disposen d’un cap de premsa particular que estigui al damunt d’aquests temes i alguna cosa ha fet fallida; necessiten un torrent de coneixements per fer les coses ben fetes...faltaria més!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada