dimarts, 7 d’abril del 2015

GENT, UN PROJECTE POLÍTIC FRACASSAT


Aquests darrers dies s’ha confirmat que GENT PEL PROGRÉS DE TIANA  (GPT) no es presenta a les properes municipals del dia 24 de maig. Primer ho va anunciarr el seu actual portaveu (Joan Pau Hernández) i l’endemà el seu fundador, Emili Muñoz

Primer una mica d’història. Emili Muñoz va arribar a la política del poble a les eleccions de 1999, després d’una etapa caòtica d’IC a l’Ajuntament de Tiana ja que en una única legislatura (1995-99) va tenir tres persones per ocupar una única regidoria (Carrasco, Sánchez y Palau). Muñoz havia estat càrrec molt important del PSUC a Badalona, curriculum que va mig amagar al fundar GPT al voler cultivar la imatge de gent del poble.

GPT va ser un projecte personal i personalista d’Emili Muñoz, alimentat en gran part per un rebuig visceral a la meva persona. Les hemeroteques estan plenes de proves i no va dubtar a utilitzat tota mena d’instruments en contra meva, malgrat que en aquest període que vàrem coincidir a l’Ajuntament, al llarg de tres eleccions,  el seu millor resultat (4 regidors) només iguala al meu pitjor resultats al front del PSC. A l’imaginari equivocat i interessat de determinades persones apareixerà com guanyador de no sé sap ben bé què quan en realitat mai va aconseguir ser-ho.

Desaparegut el Sr. Muñoz de l’escenari polític a l’any 2011, després d’un breu període com alcalde en el que va perdre el suport popular,  GPT ha viscut una manifesta decadència, ben allunyada dels seus moments gloriosos d’activisme en el que el carrer semblava seu. Compara’t amb el seu successor, no es pot negar que el Sr. Muñoz va ser treballador per la causa.

A les seves estranyes declaracions del dia 1 d’abril (que tornaré a comentar en un proper post) dóna com a raons de la desfeta de GENT el “cansament històric, l’eclosió del sobiranisme i l’amortització per part dels votants”. Com sempre ha fet, totes les culpes són alienes i ell no té cap mena de responsabilitat. Aquestes raons no sé si són certes però ben segur són incomplertes. Jo n’hi aporto tres més en les que el Sr. Muñoz n’és  responsable directe:

1.   La demagògia que va practicar des de l’oposició i que se li va girar en contra quan va ser alcalde (per un breu temps) amb la desafecció de sectors de votants que havien cregut en les seves propostes.
2.    El pacte que va fer amb Convergència i Unió per aconseguir l’alcaldia (el que jo anomeno pacte de perdedors). Va ser un immens error, per qui es proclama d’esquerres, pactar amb una dreta convergent com la que representava el Sr. Nolis. És difícil que ho reconegui en públic però sóc coneixedor que ho ha fet davant determinats cercles.
3.  Finalment, sortir amb la cua entre cames quan va perdre les eleccions de 2011 i a la vegada enviar a pastar fang a tots els tianencs (amb allò de “bon vent”). Aquí va demostrar la seva covardia política personal i ben segur que no ha estat un factor que hagi ajudat a la persistència de GENT.

Segurament hi ha més raons però crec que aquestes són suficients de moment per equilibrar les seves declaracions a Ràdio Tiana, i que penso seguir comentant al proper post.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada