dimarts, 24 de juliol del 2012

GRUP DE PINOTXOS TRONATS (G.P.T.)




En el conegut conte de Pinotxo, de Carlo Collodi, la fada bona va dir amb la seva dolça veu: “Quantes més mentides diguis, més et creixerà el nas Pinotxo!”.  A Tiana tenim també els nostres propis “pinotxos”, que en aquest cas no han estat creats pel vell fuster Geppeto sinó que són el resultat d’una determinada manera de fer política, impulsada pel Sr. Muñoz a l’any 1999, i que segurament li va servir per arribar a ser alcalde (això si, entabanant al Sr. Nolis) però que a la vegada l’han convertit en El Breu.


El principal problema que s’ha trobat sobre la taula el nou govern d’Ester Pujol ha estat  la ruïnosa situació econòmica que ha deixat el Sr. Muñoz. Els que van crear el problema ara no volen ser part de la solució i es dediquen a tirar pilotes fora.  En el seu poc visitat bloc, el dia 2 de juliol van escriure al referint-se al balanç del primer any del nou govern: “Les finances municipals han estat la cortina de fum que el govern ha utilitzat per emmascarar la manca de projecte, utilitzant l’endeutament contret en el període de creixement econòmic per PSC-ERC per construir grans equipaments, contra el govern anterior que l’havia heretat”.

El redactat sona a Sr, Muñoz, que aparentment retirat (això si, després d’acomiadar-se amb un “bon vent” per tots els tianencs) es dedica a justificar el que no té nom. A veure, una cosa són les inversions que van fer els governs que vaig presidir entre 1995 i 2007 (i que ara gaudeix tothom) i una altre cosa són les despeses ordinàries, incloses les de personal. I les que han creat un forat de més de 1,5 milions d’euros. Són aquestes darreres las que han creat el problema: totes aquelles despeses que el govern del Sr. Muñoz va fer a dojo sense disposar de partida o confinat amb uns ingressos inflats que mai es materialitzaven. I això no té absolutament res a veure amb el pagament de les inversions. Només dos exemples:


1)      Al passat Ple del mes de juliol es va haver d’aprovar un reconeixement extrajudicial de crèdit per valor de 475.990,65 euros, que corresponen a factures i despeses  presentades en el departament d’ Intervenció, corresponents a béns corrents i serveis, inversions etc. rebuts durant l’any 2011 i anteriors , que no s’han pogut aplicar al pressupost. És a dir, despeses fetes pel Sr. Muñoz (i beneïdes pel seu càrrec de confiança) per les que no es disposava de diners. Que hi figurava en el llistat acompanyant?. Temes com: cicle festiu, honoraris jurídics, convenis amb el Consell Comarcal, recollida de gossos, interessos de demora, atencions institucionals, etc. Això té alguna cosa a veure amb les inversions que es van fer durant els anys 1995-2007?. No; son simplement factures que es van posar sota la catifa perquè no hi havia diners per pagar-les.

2)      L’equip econòmic del Sr. Muñoz mai va voler reconèixer els ajustaments per IPC dels serveis de recollida d’escombraries i neteja pública, malgrat que estava obligat pel contracte. Bé, ara tot això puja uns 150.000 euros més que caldrà trobar. Això té alguna cosa a veure amb les inversions que es van fer durant els anys 1995-2007?. No; son simplement factures que es van posar sota la catifa perquè no hi havia diners per pagar-les.


Els que formen la direcció de GENT són senzillament uns mentiders; ho han estat (en el debat urbanístic, per exemple) i ho segueixen essent. Però mai es pot enganyar a molt durant molt temps; així els hi va. I crec que el símil d’uns pinotxos amb el nas molt llarg és molt escaient. Per això formen un GRUP DE PINOTXOS TRONATS (G.P.T.)!



Proper Post: Dilluns 30 de juliol de 2012

Tema: Final de temporada i anunci de dos nous blocs

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada