dimarts, 28 de juny del 2011

PARAULES DEL INTERVENTOR DE GENT

El concepte d’interventor, segons el GDLC és el de “persona que intervé”. Doncs bé, el Sr. Joan Pau Hernández, solemnement investit d’aquesta responsabilitat d’interventor per part del grup d’Iniciativa-GPT (és a dir, el portaveu) va afirmar en el Ple d’investidura de la nova alcaldessa el passat dia 11 de juny: “Efectivament, malgrat la disposició del nostre grup a analitzar la nostra participació en el govern, que de ben segur hagués requerit intens  treball i esforç per totes els parts, la llista més votada no ha volgut ni tan sols iniciar el diàleg per fer-ho possible.” 

Ara, 15 dies després, en el seu blog diuen el següent: “Vam mantenir una única reunió amb el PSC en la que, després d’exposar aquestes noves circumstàncies i la possibilitat de formar un govern fort i plural amb la presència de Gent i la suma d’ERC, vam constatar que encara és mantenen forts encoratges amb el passat que no ho feien possible”.

En què quedem? No es va iniciar el diàleg o es va mantenir una reunió amb el PSC?. Com sempre els hi passa, de tant xerrar cauen en contradiccions. Jo estava present en aquest reunió, per decisió del meu partit, i malgrat criticar la meva presència i actuació, puc afirmar rotundament dues coses:

  1. Els representants de Iniciativa-GPT van acudir a aquesta reunió ja amb línies vermelles traçades prèviament abans de parlarv. És a dir, van manifestar que determinats temes de les seves actuacions en aquests darrers quatre anys eren intocables.

  1. Com també sovint fan, van dedicar una part important de la reunió a renyir al socialistes, aquest cop arran d’haver aconseguit ordinadors per l’escola Lola Anglada.

No deixa de ser una manera curiosa de negociar aquesta. En tot cas la culpa sempre és dels altres; Iniciativa-GPT de Tiana mai accepta la més mínima autocrítica, ni tan sols quan els ciutadans, lliurament amb els seus vots, els hi ha fet veure objectivament aquests errors.

Iniciativa-GPT té una manca preocupant de memòria. Ara seria un bon moment per recordar-los com van negociar ells a l’any 2007: es van limitar a asseure’s a la taula dient que ells es votarien a sí mateixos i clar, no podien fer res si un altre grup els votava.  Això ho deien quan ja havien tancat el pacte amb CiU!.

Hi ha molta interpretació matemàtica possible dels resultats del passat 22 de maig a Tiana. Però el realment important i que ha possibilitat el canvi, és que Iniciativa-GPT i CiU no han sumat aquest cop 7 regidors, els necessaris per la majoria absoluta. D’haver-ho assolit ens trobaríem de nou davant d’un pacte prèviament acordat (com fa quatre anys) i no sentiríem a parlar ni de progrés, ni d’esquerres, ni de govern ampli, ni cap altre lamentació.... I d’haver estat CiU el grup més votat, Iniciativa-GPT no hagués dubtat ni un moment a fer alcalde al representant a Tiana del partit de les retallades socials. O sigui que una mica de coherència, Sr. Interventor d’Iniciativa-GPT en els seus discursos en qualitat de portaveu al Ple!.

1 comentari:

  1. Sr Vallespinós,
    La realitat es que vosté deixa la primera linia de la politica tianenca a primera amb exactament la mateixa situació que el 2003.
    Li diria que avans de fer futuribles amb el que aconteixeria si la aritmetica hagués permés un possible pacte entre els dos partits que han governat la última legislatura, veiés el que la aritmetica ha propiciat realment (i sota la seva tutela), res més i res menys que un govern en minoria format per el PSC, ERC i amb el PP com a soci preferent, que dit sigui de pas, té la clau de la governabilitat del municipi.
    El PP mai ha fet res bó per Catalunya, no cal que li expliqui, i el pitjor es que no ho fará en el futur. Tampoc cal que li recordi la campanya que ha fet a Badalona, a escassos quilometres del nostre poble, que sense cap mena de dubte hagués fet aquí si les condicions haguèssin estat les adecuades. No entenc pq ha demonitzat tant un pacte d'esquerres comptant amb GPT després de veure la predisposició absoluta a Badalona a pactar amb tot quisqui per impedir un govern del PP i aquí fa un pacte en minoria i deixa la governabilitat al PP sense cap mena de problema (a no ser que hi hagi prejudicis personals, que segurament) i dinamita una magnifica oportunitat per a que la politica a Tiana comenci una nova manera de fer.
    Sr Vallespinós es un irresponsable.
    Per cert, ara toca baixar les dietes dels regidors i l'Ibi. Si no recordo malament, el seu grup ho dir a la sala Alvéniz en campanya.

    ResponElimina