divendres, 10 de juny del 2011

30 DIES QUE HAN CANVIAT TIANA

Recull i interpretació dels fets polítics ocorreguts recentment a Tiana.

§       Els resultats de les eleccions del dia 22 de maig han posat a cada partit al seu lloc.

o       PSC: per quarta vegada seguida, el guanyador de les eleccions tant pel número de vots com de regidors. Suposo que els electors han apreciat la tasca feta durant quatre anys d’oposició i sobretot, els valors de la nova candidatura, el seny del programa i la qualitat de la campanya.
o       CiU: per molt que s’entesti el Sr. Nolis a no considerar-se perdedor, si un recorda les expectatives electorals que va manifestar, l’onada convergent a tot Catalunya i la pèrdua de vot convergent en relació a les eleccions al Parlament, la realitat és que la llista de CiU (encapçalada per Sr. Nolis) ha rebut un fort càstig.
o       Iniciativa-GPT. De res ha servit el triomfalisme del Sr. Muñoz, ni la plèiade d’inauguracions de darrera hora, ni l’ocupació barroera dels mitjans de comunicació ni tampoc l’atac continuat als socialistes. Ha quedat com a tercera força, ha perdut un regidor i ha estat a tres vots de perdre el segon. Un clar fracàs perquè és el primer cop que a Tiana, un alcalde en exercici no renova el seu segon mandat.
o       ERC: uns resultats excel·lents. En un context general de retrocés d’Esquerra a tot al país, la candidatura de Tiana ha aconseguit  recuperar un segon regidor. Hi ha diferents maneres de mesurar la victòria però ERC ben segur que és també guanyadora d’aquestes eleccions.
o       PP: recupera el seu regidor, demostrant una vegada més el pes que té la persona en unes eleccions municipals a Tiana.

§       El Sr. Muñoz no ha paït la derrota, per ell és incomprensible no haver triomfat en olors de multitud,  i plega de regidor. El Sr. Muñoz o mana o no hi és. Això és un frau als seus electors i la cançó de la renovació sona a falsa justificació d’allò que és injustificable.

§       S’ha celebrat un període negociacions per acordar pactes. Malgrat tot el que de fals es digui ara, la veritat que si hi ha hagut negociacions ha estat perquè els del govern fins avui (CiU i Iniciativa-GPT) no han sumat set. En aquest hipotètic cas i com ja va passar fa quatre anys, no sentiríem a parlar de respecte a les llistes més votades.

§       El Sr. Nolis ha demostrar tenir molt poca cintura `política ja que amb les seves pretensions inassumibles s'ha situat ell solet (i ha situat als seus votants) fora d’un pacte més ampli, segurament necessari per governar els anys difícils que ens esperen. S’ha posat molt nerviós al veure’s fora del poder i ha fet proposicions increïbles per salvar la cadira com fos, que explicaré d’aquí alguns dies.

§       Iniciativa-GPT, malgrat la seva pretesa renovació, no ha atret a cap altre grup i ha quedat a l’oposició. Molt haurà de reflexionar aquest col·lectiu sobre el seu tarannà que el situa en condicions d’absoluta solitud.

§       Finalment, es renova un pacte lògic i ben lligat entre PSC i ERC, essent alcaldessa la Sra. Ester Pujol com cap de llista de la força més votada. Això ha de ser un gran canvi per Tiana, amb la mà estesa a la resta de grups però sobretot als ciutadans.

1 comentari:

  1. Lógico, pero no ético.
    Es necesario pactar con otro partido para gobernar. Otro partido otros ideales. Ideales votados en 4ª posición (4ª fuerza más votada), pero ahora resulta ser la 2ª.
    Es necesario tanto rollo de pactos si luego en la investidura no recibe los votos necesarios, pero como es la lista más votada, pues entonces dejense de tonterias, lista más votada, alcalde, y punto, luego que se lo curre para que los demás le apoyen en los plenos.
    Desde luego que la política tiene que cambiar.
    Y espero que cambie algún dia.
    PD: por cierto que ha pasado con los blogs de los grupos municipales en la pagina web de Tiana, el primer dia y ya han desaparecido, el de e.Muñoz tiene lógica ,pero los otros...........
    de Carlos............un Indignado

    ResponElimina