diumenge, 12 de juny del 2011

APUNTS D'UN TAFANER A LA PRESSA DE POSSESSIÓ D'AHIR

L’organització del acte. Impecable per part dels funcionaris de l’Ajuntament.

Absències. Els partidaris reconeguts tant de CiU i Iniciativa-GPT es podien comptar amb els dits d’una mà. Significativa la solitud tant del Sr. Hernández com del Sr. Nolis.

El gran absent. El Sr. Muñoz no estava a la sala de plens. Lleig i una nova covardia a afegir a la llarga llista. Era un acte institucional, ell plegava com alcalde: què menys que donar la cara. En canvi el Sr. Escuder, també ex-alcalde de Tiana i malgrat les seves dificultats de mobilitat, hi era.

Discursos. Sr. Gonzalo, en la seva línia que ja li coneixíem. El Sr. Gost i el Sr. González: tots dos van fer un gran discurs i en la línia del que cabia esperar dels portaveus dels partits que formen govern. El Sr. Hernández, absolutament cínic. Els que hem estat darrera de les negociacions sabem que part del que va dir eren mentides. Quina pena que els raonaments d’ara (en relació a fer un govern d’esquerres i la importància de la llista més votada) no fossin arguments a l’any 2007, quan el seu grup va fer el pacte de la vergonya amb CiU i així els hi ha anat. Per cert, els indignats van intensificar el toc de tambors quan parlava el Sr. Hernández, representant d’Iniciativa-GPT; curiòs, no?.  Sr. Nolis: en la seva actitud coneguda. No s’assabenta de res: pensa que fer moltes reunions per negociar és un valor i s’equivoca de nou. Per negociar cal cintura i ell no la té.

Discurs apart. El de l’alcaldessa Ester Pujol.  Va fer l'ullet per primer cop a la seva condició de dona, va indicar clarament per a on anirà el seu govern, i quines seran les seves prioritats. Bona referència a escoltar als que estaven a la plaça i emocionant el final amb el Cant dels Segadors. Si voleu llegir el discurs complert, aneu a http://esterpujol.cat/2011/06/12/discurs-dinvestidura-com-alcaldessa-de-tiana/.

Mentides dels discursos. Tant el Sr. Nolis (CiU) com el Sr. Hernández (Iniciativa-GPT) no van fer esment als seus intents per pujar al PP al carro i repetir el pacte de fa quatre anys. D’haver-ho aconseguit ja no haguessin parlat ni de progrés, ni de respecte als pactes, ni de tots junts per Tiana....

Les cares. Especialment significativa la cara del Sr. Nolis; potser era de cansament per les quinze reunions que segons ell ha fet per pactar però jo crec que més aviat reflectia el convenciment final que no era elegit alcalde quan s’ho veia coll avall fa temps.

Signatura. Acabat al Ple i al despatx de l’alcaldessa, va tenir lloc la signatura de l’acord de govern entre ERC i PSC. El faran públic?






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada