dimarts, 13 d’abril del 2021

ES PAGA AMB CACA DE GOS EL SOU DE LA NOVA REGIDORA DELEGADA DE TIANA ?


Soc conscient que el títol d’aquesta entrada al blog és una mica escatològic i que requereix una explicació. És el primer que vaig a fer. Veureu: com ja vaig comentar a la darrera entrada, el Ple de l’Ajuntament de Tiana va aprovar (amb el vot en contra de JUNTSxTiana) una assignació de 10.000 euros bruts a la Sra. Guàrdia (que fins el dia 30 de març era Tinent d’Alcalde i a la que se li van treure totes les competències al sortir JxCat del govern pel culpa del sidral del cinema a la sala Albèniz) per desenvolupar una estrambòtica delegació política a la Residència de Gent Gran de Tiana, un feina gens definida. I és el primer cop (en més de 40 anys) que a Tiana cobra una regidora que no és del govern.

Doncs bé, el que queda del Govern de Tiana ha publicat un anunci en el que diuen que a partir del dia 3 de maig,  els dispensadors de bosses per a recollir la caca dels gossos i que estan instal·lats en diferents llocs de la via pública, deixaran d’expendre tan necessari element. I l’argument que diu el que queda del Govern és que així s’estalviaran 11.000 euros a l’any.

I aquest tafaner de la vida política de Tiana s’ha dit: “caram!” (en realitat ha dit una expressió més forta, que no reprodueixo).  Si calen 10.000 euros per pagar a la Sra. Guàrdia, diners que no estaven previstos als pressupostos,  i ara se’n estalvien 11.000 euros en bosses per a caca de gossos, el primer que se’m acut és que amb una tresoreria pel que sembla no massa boiant, acabaran pagant el sou de la Sra. Guàrdia amb la caca dels gossos. Bé, que pagaran a la Sra. Guàrdia amb el que s’estalviaran de bosses per a recollir la caca dels gossos al carrer (i encara els hi sobraran 1.000 euros per la seguretat social), que s’ha d’explicat tot. No em direu que no és curiós i graciós l’equivalent numèric entre el que cal pagar a la Sra. Guàrdia i el que s’estalviaran de bosses per a caca de gossos!. És a dir: o paguem la nova delegació o facilitem la recollida de caca de gossos; les dues coses a la vegada no pot ser!

Per cert, a la nota del que queda de govern municipal hi ha una altra frase digna de consideració. Dóna com a motiu per no posar més bosses als dispensadors: “de l’embrutiment  de la via pública per part dels animals, en son directament responsables els propietaris”. M’he tornat a dir: caram!. I francament ho trobo un argument feble. Si no cal posar bosses perquè els propietaris son els responsables del gos, per què posem un punt de recàrrega de cotxes elèctrics si el propietari és el responsable del cotxe?. Per què posem papereres si els ciutadans son els responsables de no embrutir el terra? Si els ciutadans són els responsables d’arribar l’hora a la feina o al metge, per què els hi posem autobusos?.  Ara, si voleu, em podeu dir demagog  però reconeixereu que perquè els ciutadans siguin responsables de segons què, no ha d’evitar que les administracions posin al seu abast les eines necessàries.

Amb tot això li vull dir al que queda de govern municipal que hi ha una cosa que s’anomena “servei als ciutadans”, i si tant es gastava en bosses significa que els ciutadans ho feien servir per a no deixar la caca dels gossos a la via pública.  Així, si oblidaven la bossa a casa, tenien els dispensadors al seu abast. Ara eliminen  aquest servei. Per què? Per estalviar 11.000 euros...quan acaben d’aprovar gastar-se’n 10.000 euros innecessaris?

La semblança en les xifres em porta a pensar que pagarem el nou sou d’una regidora amb caca de gos (és a dir, del que s’estalviaran per recollir la caca de gossos). Digueu-me mal pensat!.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada