dilluns, 26 d’abril del 2021

ERC I JxCAT NO VOLEN QUE ES MILLORI LA SANITAT PÚBLICA A TIANA

 

Pel que sembla alguns partits polítics estan per altres coses tant però tant importants que no tenen temps per a procurar que la vida dels ciutadans millori. Per què dic això? Us explicarà “un cas com un cabàs” que deia la meva àvia Coloma.

Vet aquí que el Grup Comarcal del PSC va presentar el dia 16 d’abril, al Consell Comarcal del Maresme,  una  Proposta d’Acord Institucional per instar el Govern a un nou gran Pacte de la Sanitat Pública catalana on es recordava que a aquest àmbit, on Catalunya té gairebé totes les competències transferides, va patir les pitjors retallades amb una correcció a la baixa de la despesa sanitària que va passar de més de 12.000 milions d'euros el 2009 a poc més de 8.000 milions d’euros quatre anys més tard.

Aquestes retallades van ser aprovades pel Parlament amb els vots de CiU i ERC  És evident que van debilitar el sistema públic de salut com ha quedat clarament de manifest a la situació de pandèmia que vivim des de març de 2020.

A l’any 2020, amb un ingrés extra de 1.922 milions d'euros provinents del Fons COVID lliurats pel Gobierno de España, el pressupost global executat de salut a Catalunya va arribar als 13.097 milions d'euros, però si no tenim en compte aquesta aportació extraordinària el pressupost executat de l'àrea el 2020 hauria arribat a 11.175 milions d'euros, encara un 14% menys que el 2009.

En aquest context (de retallades històriques i de fons extraordinaris) el PSC reclamava diferents millores als municipis del Maresme. En concret per  a Tiana es deia: Tiana, que encara tenen un consultori local amb consideració de rural i segueix mantenint els mateixos serveis, recursos i especialitats que fa 20 anys.

El grup del PSC, conjuntament amb EN COMÚ GUANYEM demanava a la part resolutiva de la moció (entre d’altres coses) augmentar i adequar els de recursos humans, les inversions d’instal·lacions i equipaments i alhora promoure l’estabilitat laboral i contractació digna als treballadors sanitaris.

Doncs bé, tant ERC com JxCat al Ple del Consell Comarcal van votar en contra d’aquesta moció. És a dir, van votar en contra també de que a Tiana es millori l sanitat. Algú sap si ERC de Tiana ha protestat i s’ha desmarcat? Algú sap si JxCat de Tiana ha protestat i s’ha desmarcat? Alguna persona ha escoltat dir a la Sra. Alcaldessa de que mourà cels i terra per aconseguir el que es demanava a la moció? És que a ERC i JxCat de Tiana no els importa la sanitat del poble? Han fet o faran alguna cosa?

Aquí queda dit per consultes futures a l’hemeroteca


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada