dimecres, 4 de novembre del 2020

CAN RIERA: EL CULEBRÓ INACABAT(II)

 

El Govern de Tiana va desfermar una petita tempesta política quan va manifestar la seva voluntat de destinar el primer pis de la masia a oficines municipals. Segons ells, era una qüestió urgent donada la situació de pandèmia i la necessitat d’ampliar l’espai destinat als serveis socials municipals. Aquest nou ús contravenia el resultat d’un procés de participació ciutadana fet a l’any 2018 i va provocar una reacció ciutadana el diumenge 4 d’octubre, on es van poder contemplar  escenes impensables fins llavors a Tiana.

A partir  d’aquest moment tot indica que el govern està pensant  com sortir del merder i sembla que ja res és urgent, ja que ahir mateix van rebutjar l’intent de JUNTS de que el tema es tractés al ple ordinari de novembre, quan aquest compromís s’havia adoptat al  ple extraordinari d’una setmana abans. Pel mig sembla que hi havia una proposta acord entre Isaac Salvaterra i l’alcaldessa (l’anomenat pacte del diumenge de Tots Sants) que entre d’altres coses deia:

-  Que la masia de Can Riera sigui un espai multifuncional de referència per a la promoció cultural, gastronòmica i vitivinícola (Punt 1)

- Adoptar el compromís que no hi haurà cap trasllat d’oficines a la masia de Can Riera, encara que sigui de manera provisional. (Punt 7)

-  Adoptar el compromís que qualsevol modificació als usos previstos l’any 2018 en el projecte ‘Can Riera és vida’ s’haurà de sotmetre a un procés de participació ciutadana ... (Punt 8)

Semblava que finalment s’havia assolit un acord que anava pel bon camí. Però vet aquí que poc després l’alcaldessa comunicar que calia que la proposta fos validada pels partits que donen suport a l’equip de govern, cosa que puc confirmar en primera persona ja que el portaveu del Grup Municipal socialista va demanar la convocatòria d’una executiva del PSC amb caràcter urgent per a parlar del tema (executiva que es va celebrar poques hores abans del ple d’ahir). I pel que diuen l’assemblea d’ERC (no tenim notícies de JxCat i l’executiva del PSC va ser “non nasciturus” per absència de la mare)  va rebutjar l’acord motiu pel qual el tema no va ser tractat al  Ple d’ahir. És a dir, segons paraules de la mateixa alcaldessa, ERC va rebutjar la proposta d’acord que ella mateixa havia arribat amb JUNTS. Ben curiós tot plegat...

Ara bé, el que més em va emocionar personalment (feia sanglots davant l’ordinador) és quan l’alcaldessa, per a justificar el seu canvi d’opinió, va afirmar que en cas d’ERC  “és el partit el que funciona i pren les decisions i que ella obeeix el que el partit decideix”. Que bonic, Déu meu!.I això només passa a ERC o també a tota la resta de partits que conformen l’actual govern de Tiana?. Tots creuen que son representants d’un partit i que han d’atendre el que el partit diu, en les qüestions importants al menys?. Si fos cert, quants merders s’evitarien!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada