dimecres, 1 de juliol del 2020

EL LLAC DE CAN ROCA: TERCERA PROMESA INCOMPLERTA DEL SR. MATEU?


M’han dit fonts generalment ben informades, que el Sr. Hernández (regidor d’allò que per ara s’anomena JxCat) i nouvingut a la política tianenca, havia fet tres promeses solemnes en reunions prèvies a les passades eleccions municipals: 1) que deixaria governar a la llista més votada, 2) que mai mai pactaria amb els socialistes (els sociates som mala gent, nyordos i espanyolistes) i que construiria el llac de Can Roca.
Després de més d’un any (és a dir consumit un 25% de la legislatura) ja veiem que molt complidor de promeses no és el senyor Mateu: a Tiana no governa la llista més votada i ell és regidor d’urbanisme gràcies a un pacte amb el PSC. Ens queda doncs veure quin grau de confiança podem tenir en que compleixi la tercera: construir un llac a la zona de Can Roca, integrat en un espectacular parc fluvial, que seria un dels llacs més grans del mon mundial.
Aquest humil tafaner de la vida política a Tiana té un seguit de preguntes a fer al promotor de l’embassament de Can Roca, més que res per veure quines possibilitats reals hi ha de que el Sr. Mateu compleixi al menys la seva tercera promesa. Perquè dic jo: després d’un any alguna cosa haurà fet. Per això, sense ànims de polèmica, formulo les següents preguntes:
1.    Ha mantingut alguna reunió amb l’Agència Catalana de l’Aigua, autoritat hídrica a Catalunya? Què han opinat?
2.    Ha parlar amb els propietaris dels terrenys en els que es situarà la faraònica obra del Sr, Mateu?
3.    Té alguna valoració del cost dels terrenys? Els comprarà o ho farà per expropiació?
4.    Té avançats els estudis de la capacitat portant del sòl i de la seva qualitat per garantir que l’aigua no s’escapi per roques fracturades?
5.    Com té els estudis d’inundabilitat?
6.    Ha estudiat les sèries pluviomètriques per a determinar quin volum d’aigua anual es podria retenir i quants anys tardaria en omplir-se el llac?
7.    Quina informació ha recopilat en relació a la qualitat de les aigües i si es produirà o no eutròfia?
8.    Ha valorat ja la capacitat hidràulica de les mines que també hi aportaran aigua?
9.    Té avançada alguna cosa del projecte d’urbanització dels entorns?
10. Ha estudiat la qualitat de la paret de la pressa per a minimitzar el previsible impacte paisatgístic?
11. Aquest magnífic projecte contribuirà a la lluita contra l’emergència climàtica i al pacte verd i sostenible de la nostra vila?
12. Té previst si els ferrys que portaran d’una vora a l’altre, seran elèctrics?
13. El port esportiu, quina eslora màxima de iot admetrà?
14. S’hi podrà pescar al llac?
15. S’introduiran silurs que son un atractiu pel turisme de qualitat?
16. Caldrà instal·lar alguna mena de fars? Ho dic perquè la llum no deixi dormir als veïns
17. Ha valorat el cost econòmic de tot plegat i d’on sortiran les virolles?
18. Se sap si la regidoria d’esports organitzarà anualment una travessa nedant al llac, de l’estil de creuar el canal de la Manega.
19. Serà un projecte com el de l’Avda. Albèniz, sense consulta prèvia als veïns i que s’ha convertit en un “projecte interruptus”?
20. De veritat encara creu que és viable aquest projecte? O només era una promesa enlluernadora que va enlluernar poc als votants
Tinc moltes més preguntes però no el voldria angoixar, enfeinat com està amb el tema de pancartes. Dono per endavant les gràcies al Sr. Mateu per les seves respostes, tot lamentant la feina que li pugui haver donat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada