dilluns, 15 de juny del 2020

AVINGUDA ALBÉNIZ: ARA SÍ, ARA NO


Avui la meva entrada al blog serà condicional. A veure, m’explico: no condicionada per ningú sinó en temps condicional ja que aquest tafaner de la vida política de Tiana no sempre té fonts de primera mà, degudament contrastades.
Pel que sembla,
  1. L’Equip de Govern (format pels grups municipals d’ERC, PSC i JxCat) estaven estudiant convertir el tram central de l’avinguda Isaac Albéniz  en una sola direcció alternativa de circulació, amb regulació semafòrica als extrems.
  2. No queda clar si es tractava d’una mesura provisional per la situació provocada per la pandèmia,  per poder facilitar el distanciament social, o definitiva
  3. Sembla que l’Equip de Govern havia fet alguna cosa més que estudiar ja que hi havia aprovat un expedient de comprar de tot el material necessari
  4. Vet aquí que la recent visita d’un grup de ciutadans de pes (allò que a EUA en dirien un “lobby”) a un equip de govern amb absències (hi faltava algun tinent d’alcalde) ha tombat la seva voluntat inicial
  5. Ara tot són bones paraules del tipus: ho revisarem, farem participació ciutadana, parlarem amb els comerciants...

Si els punts anteriors són exactes, més enllà de la seva condicionalitat, aquest tafaner fa les següents preguntes:
  1. Els objectius del projecte tenien a veure amb la situació de la pandèmia o cercaven també compromisos a l’àmbit de la lluita contra el canvi climàtic i el pacte verd i sostenible?. En el primer cas entenc que son objectius provisionals i transitoris però en el segon, definitius i atemporals, oi?
  2. Tiana té o no té Pla de Mobilitat, degudament aprovat? Que jo recordi va costar molt aconseguir els fons necessaris de la Diputació però finalment es va elaborar i que recordi també,  es va aprovar per Ple. Què diu el Pla de Mobilitat de Tiana en relació a l’avinguda Isaac Albéniz? No és el Pla de Mobilitat el marc on s’han de decidir aquesta mena d’actuacions?. O el Pla de Mobilitat només és paperassa per quedar bé?
  3. Si és cert que el projecte estava a punt de ser executat, totes les bones intencions d’ara de fer participar  la gent i preguntar als comerciants, no haurien d’haver estat prèvies a qualsevol expedient?
  4. El canvi manifest d’opinió per part de l’Equip de Govern de fer-se enrere d’un projecte que semblava madur, no dóna la impressió d’una certa improvisació i a la vegada però sensibilitat davant de l’opinió ciutadana de nivell?
  5. La intervenció d’influencers qualificats, està dins dels mecanismes de participació establerts a l’Ajuntament de Tiana?.

Estaré amatent, com sempre, a veure com evoluciona el tema: si avança o cau a l’oblit, quan una nova ocurrència ens porti a parlar d’altres temes. En toc cas, sí que vull manifestar que l’Avinguda Albéniz de Tiana porta molts anys que està on està, i sempre que hi hagut avinguda també hi havia ajuntament. I som molts els que hem plantejat i hem reflexionat sobre aquest tema i ens hem adonat que és un problema complex, amb moltes arestes,i que no n’hi ha prou en improvisar. Dit tot amb el màxim respecte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada