dimarts, 4 de febrer del 2020

EL PI CENTENARI I LA DOBLE CORBA


El pi centenari de la placeta dels peixos ha estat sacrificat per raons de seguretat. Un element important del paisatge del centre del poble ha desaparegut. Era un arbre monumental, ignoro si estava catalogat en un catàleg que es va elaborar fa molts anys quan servidor de tots vostès feia d’alcalde. En el cas que així fos, ben segur que s’han seguit tots els protocols que determinava el catàleg.
En tot cas, sigui com sigui i si els tècnics han determinat el perill del pi en el seu estat actual sobretot en episodis de fortes ventades (que cada cop son més freqüents a Tiana),  em sembla bé que s’hagi eliminat. Res a dir.
També la doble corba, eliminada fa uns anys, estava situada al centre del poble, era un perill per a la circulació i els vianants. No estava catalogada ni era un ésser viu. I amb tot, quin sidral es va muntar quan van començar les obres...encara que després no he llegit ni escoltat cap protesta més ni tampoc ningú ha posat en el seu programa electoral refer la doble corba.
Vull entendre que tant una com l’altre han estat eliminats fonamentalment per raons de seguretat. Per què qui va protestar per la doble corba no ha protestat era pel sacrifici del pi de la placeta dels peixos? Tot plegat una mica contradictori, oi? Què ha canviat en aquests anys? La sensibilitat per a la conservació dels valors o potser l’alcaldessa?
No em feu massa cas; ja sabeu que a vegades faig preguntes ximpletes

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada