dilluns, 14 de novembre del 2016

LES COSES, MILLOR CLARES ELS VALORS, MILLOR CONGRUENTS




No tinc clara quina seria la meva resposta a la pregunta de si soc o no partidari de la independència de Catalunya. El que sí sé amb tota seguretat que en absolut estic d’acord en el procés que han endegat ERC, CDC (o com es digui) i les CUP, un model que penso porta a la confrontació (també entre catalans) i que ara per ara no disposa del suport majoritari del vot dels ciutadans.
ERC no enganya i sempre ha dit el mateix; CDC (o com es digui) es un partit burgés reconvertit per necessitat degut a la corrupció i que ha abraçat la fe independentista que sempre havia negat (com Sant Pau camí de Damasc) amb el fanatisme dels conversos; les CUP són antisistema però a la vegada són el mal necessari i fan ballar als altres dos partits com volen, fins el punt d’haver demanat i obtingut el cap del hereu Mas. Molts paral·lelismes hi trobo en les situacions ja viscudes a 1931, 1934 i 1936 però ho deixem per un altre dia.
Jo sóc militant d’un partit, el PSC; que es declara federal. Penso que aquesta és la millor manera d’organitzar un estat plurinacional i de fet tots els estats més forts al món (EUA, Canadà, Alemanya, Rússia, Xina, Índia, Brasil, etc) són federals. El que no entenc és que el meu partit voti una cosa al Parlament de Catalunya i el Grup Municipal socialista a l’Ajuntament de Tiana voti sovint tot el contrari, picant l’esquer  que altres grups pengen de l’ham amb tota mena de paranys declaratius. Evidentment que el Grup Municipal Socialista pot votar el que cregui convenient però seria recomanable per aconseguir ser congruents que aquests posicionaments, que van molt més enllà del bon govern dels nostre poble, es poguessin debatre prèviament entre militants i votants, per respecte als que segurament pensen diferent. Si no hi ha el perill de crear una bretxa entre uns i els altres, estigui on estigui el sentiment majoritari. És moment pel debat i no per la improvisació i més quan aquesta té el tuf d’instint de conservació més que de convenciment ideològic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada