dimecres, 7 de novembre del 2012

COM POT AFECTAR LA SITUACIÓ POLÍTICA DEL PAÍS A LA DE TIANA?

 
Els grups polítics amb representació a l’Ajuntament de Tiana es poden classificar en tres categories:
 
1.      Els independentistes o partidaris de la creació d’un estat propi. Aquest grup staria format per ERC (que ho ha sigut sempre, des de la seva fundació a l’any 1932 i que no ho ha amagat mai), CiU (recent arribada a la creença, després de molts anys de governar sense fer res per avançar en aquest sentit i que s’ha pujat al carro de la manifestació del passat 11 de setembre) i IC-GENT (inqualificables i que estan sempre on creuen que poden treure algun rendiment electoral).
 
2.      Els federalistes del PSC, que a nivell nacional estan patint de valent amb la impressió d’haver quedat sense terreny propi i al bell mig de dues postures intransigents (la d’allà i la d’aquí).
 
3.      El PP,  conforme amb el model actual d’organització de l’estat i, que com a molt, estarien d’acord amb alguns retocs de no massa calat.

Curiosament, aquest repartiment de funcions a nivell nacional no coincideix amb la realitat política tianenca. PSC i ERC governen amb prou tranquil·litat donada la incapacitat de CiU i IC-GENT o per fer-se seu el PP o per atraure un dels dos grups del pacte de govern. Això ha de crear molta incomoditat als grups que durant quatre anys van manar a Tiana, fent i desfent a voluntat, sota la direcció del Sr. Muñoz, El Breu.
 
Aquesta situació no ha de produir cap mena d’estranyesa. El Pacte de Govern entre PSC i ERC determina les posicions de compromís dels dos partits en relació als temes locals i la llibertat de vot en altres qüestions, com poden ser les identitàries. D’altra banda, la raó principal de l’acord entre PSC i ERC rau en la necessitat de canviar radicalment el model i l’estil de manar que durant quatre anys (2007-2011) va imperar a Tiana, conduint al caos econòmic i a la desaparició de qualsevol complicitat entre govern i ciutadans. Aquest canvi només era possible si els dos partits responsables del desastre (IC-GENT i CiU) quedaven a l’oposició.
 
Això explica, al meu entendre el perquè les coses, ara per ara, funcionen a Tiana de manera pròpia. No obstant això, queda per veure què passarà després de les eleccions del 25 de novembre i durant el nou escenari que s’obra. Ho seguiré amb atenció i ho comentará en aquest bloc.
 
 
Proper Post: Dimarts 13 de novembre de 2012
Tema: APUNTS D’UN TAFANER AL PLE DE NOVEMBRE
 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada