dilluns, 4 de setembre del 2017

RENOVACIÓ GENERACIONAL A CiU (O COM ES DIGUI ARA) DE TIANA?

(Fotografia de Ràdio Tiana)



Amb aquest primer dia laborable del mes de setembre podem donar per inaugurat el nou curs polític, que marca ja el descens cap unes noves eleccions. És a dir, queden menys dies que els que ja han passat des de les eleccions de 2015. A l’horitzó més núvols que sol i cal veure si el suposat referèndum anunciat (però no convocat hores d’ara) pel dia 1 d’octubre afectarà o no la governabilitat del nostre municipi. Procuraré seguir els esdeveniments i comentar-ho en aquest bloc tafaner, mentre pugui clar!
Ja és tota una tradició que el Sr. Joan Graupera (regidor a Tiana per CiU o com es diguin ara) dimiteixi a meitat de legislatura, passant-se pel arc de triomf el seu compromís amb els electors. Ja ho va fer fa quatre anys, quan el Sr. Nolis era el seu cap de files; després es va saber que tenien importants discrepàncies. Ara ho torna a fer amb la Sra. Rué de cap de grup. De moment tot són raons personals, que cal respectar. Però el temps ens dirà si ens aixeca o no la camisa...Veurem si el Sr. Graupera torna a fer el mateix d’aquí quatre anys....
El que ara vull comentar és que el nou regidor serà el Sr. Galceran, el que suposa una significativa renovació generacional...clar que en retrocés: la joventut de CiU (o com es digui ara) arriba al poder!. El Sr. Galceran va ser alcalde de Tiana durant tres anys (1980-83 del segle passat) i no es va presentar a la reelecció per motius que els historiadors no es posen d’acord.
Durant l’agost va fer unes declaracions a ràdio Tiana on, entre d’altres coses, va dir “que encara no entén el pacte d’ERC amb el PSC”.  Bé, és possible que a determinades persones els hi costi entendre segons què però el que s’hauria de preguntar no el què passa ara sinò el que passava a 1995 quan ERC va decidir no pactar amb CiU (llavors si es deia CiU). No obstant això, jo m’ofereixo explicar-li (fins on sé, clar està) les raons d’aquest pacte que vostè no entén. Ara bé, m’agradia que primer m’expliqués vostè les seves raons per acceptar ser alcalde de Tiana gràcies a un pacte entre CiU (més aviat la dreta de Tiana) amb el PSUC (més aviat d’esquerres) a l’any 1980, desplaçant al alcalde Ballús, que va tenir el suport majoritari dels votants a les primeres eleccions democràtiques. Vostè m’explica les coincidències programàtiques entre CiU i PSUC (més enllà d’un cavernícola anti-socialisme) no només al 1980 sinó també al 2007 (amb el Sr, Muñoz El Breu i el Sr. Nolis) i jo molt de gust li explico les raons del treball conjunt del PSC amb ERC. Si vol ho fem públicament...
Sr. Galceran, lliçons de vostè més aviat no...
I aprofiti l’avinentesa per explicar-me també  la seva proposta que Isaac Albéniz tingui, a la part central del poble, tres metres de calçada pels vehicles “i no cinc”, de manera que es puguin eixamplar les voreres. Em pot explicar com es creuen dos autobusos en tres metres d’amplada?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada