dijous, 25 d’abril del 2019

PRIMERES REFLEXIONS SOBRE LES PROPERES ELECCIONS MUNICIPALS A TIANA


Ahir van sortir publicades les candidatures que es presenten a Tiana per les properes eleccions municipals del dia 26 de maig. Voldria fer una primera anàlisi. Per començar, és la primera vegada que al poble hi ha 8 candidatures: a més de les 6 de la legislatura que acaba, es presenten per primer cop  CIUTADANS i PODEMOS.

La primera curiositat és que dues llistes tenen pràcticament el mateix nom: JUNTS PER TIANA i JUNTS PER CATALUNYA (que sembla que és com es diuen ara els de CiU, encara que 10 de 13 es diuen independents). Què és més important, anar junts per Tiana o anar junts per Catalunya?. No sé, m’ho haig d’estudiar però sembla que tenen ganes d’anar en ramat... En tot cas aquest tema pot crear confusió i no entenc massa com la Junta Electoral ho ha deixat passar

Un altre element de la meva  anàlisi és el següent: us sembla lògic que els sis partits que actualment estan al Ple de Tiana (PSC, CiU o com es digui, ERC, JUNTS PER TIANA, PP i CUP) treguin al menys un regidor?. Sembla que sí. Les altres dues candidatures (CIUTADANS i PODEMOS) i tenint en compte els resultats que han tret a Tiana a altres eleccions no municipals, seria lògic que els hi adjudiquem un regidor al menys?.  Llavors ja tenim 8 regidors adjudicats i només en queden 5 per repartir.

Si aquests càlculs són més o menys encertats i tenint em compte que la llei d’Hondt és molt recargolada, repartir els cinc regidors restants entre les vuit candidatures que es presenten crec que ha de fer reflexionar a més d’un que va escampant uns resultats magnífics. Al meu modest parer, les matemàtiques són molt tossudes i us convido a fer un petit exercici numèric i en veureu els resultats. En tot cas jo l’he fet.

Albira una legislatura molt dividida i complexa, que requerirà pactes. I cal recordar que aquestes eleccions van de Tiana i res més que de Tiana...malgrat els cordons sanitaris que alguns voldran establir.

Per cert, m’alegro comprovar que el PSC està lluny d’haver mort. En parlaré amb els resultats del proper diumenge. A més, a Tiana tenim un magnífic candidat: Albert Sales.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada