dimarts, 24 d’abril del 2018

TIANA JA TÉ PLAÇA DE LA REPÚBLICA CATALANA!!!



A Tiana, sovint capdavanters en  moltes coses, ja tenim una Plaça dedicada a la República Catalana. Ho va aprovar el Ple fa uns mesos i recentment l’Ajuntament hi ha penjat la placa, suposo que en el dia de la commemoració del 14 d’abril: embolica que fa fort!
Quan ho he vist se m’han plantejat un munt de dubtes. A quina República Catalana fa referència la placa? La de Pau Claris de 1641? La de Macià a l’any 1931 (“un estat català que procurarem integrar a la Federació de Repúbliques Ibèriques”) i que va durar uns dies; La de Companys a l’any 1934 (“un Estat Català dins de la República Federal Espanyola”) i que va durar unes hores? La de Puigdemont de 2017 i que va durar uns minuts?. Jo demano que l’autor o impulsor del nom de la placa ho aclareixi perquè si no pot ser motiu de confusió: o diem quina república és o s’hauria de posar (crec jo modestament)  “Plaça de les Repúbliques Catalanes”.
Servidor és col·laborador de mena i per si l’Ajuntament vol seguir donant nom de places de Tiana a ens ficticis i inexistents, suggereixo unes quantes idees per tenir en compte si es considera oportú:
  • ·         Plaça de la Santíssima Trinitat
  • ·         Plaça del Unicorn
  • ·         Plaça del Motor Continu
  • ·         Plaça del Màster de Cifuentes
  • ·         Plaça del Seny Col·lectiu
Senzillament ridícul! Sort que el Govern, davant de la impotència de l’oposició per foragitar-lo, a més de delectar-nos amb aquestes ocurrències, treballa. I el resultat més proper és el nou bus cap a Can Ruti, per on tots hi passarem tard o d’hora...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada