dimecres, 10 de gener del 2018

ERC I JUNTS: D’IMPOTÈNCIES I D’INCONGRUÈNCIES



(Fotografia de Ràdio Tiana)

L’Ajuntament de Tiana viu una situació esperpèntica, on una oposició molt majoritària no ha estat capaç de tombar a un govern molt minoritari per raons fonamentalment personalistes de “jo vull aquesta butaca ” entre CiU (o com es digui ara) i JUNTS, encara que públicament s’expliquin altres sopars de duro. Aquesta situació ens depararà grans moments “taurins”com els que es van viure al primer Ple de 2018.

El govern d’Ester Pujol, que treballa indiferent a la picabaralla de l’oposició, va presentar al Ple del dia 9 de gener dos projectes que qualsevol pot identificar com importants per a Tiana: un és la construcció de 84 habitatges a preu taxat i l’altre la construcció d’aparcaments al solar de can Cosme que poden donar un gran servei al comerç local.

Doncs bé, cap d’aquests dos projectes van merèixer el vot favorable ni dels antisistema de la CUP (com era d’esperar), ni d’ERC (fins fa quatre dies socis del PSC i se suposa que han estat a la gestació d’ambdós projectes) ni tampoc de JUNTS (que en teoria treballen del poble). Aquests dos importants projectes es van poder tirar endavant gràcies al suport del PP (com era d’esperar) i de CiU (o com es diguin ara) encara que l’abstenció del Sr. Galceran hagués estat estètica  i ètica segurament. No em negareu que el Ple de Tiana té una geometria tan variable que ben segur ha passat d’euclidea a esfèrica!

Tant ERC com JUNTS es van agafar, per no donar el seu vot favorable, a la socorreguda excusa de que “no ens han donat temps per estudiar-ho”. Sona molt falsa perquè si a Tiana calen pisos taxats i aparcaments, coi, dona suport inicial al projecte (que d’això anava la proposta) que al llarg de la seva tramitació temps tindreu (no sé si ganes)  per estudiar tot el que calgui. La realitat és que al llarg del que queda de legislatura, els grups que han estat incapaços de construir una alternativa al govern del PSC, es preocuparan més de portar la contraria a l’alcaldessa que de treballar de debò pel poble, per més que s’abracin.

Dient-ho curt i ras, la impotència els conduirà a la incongruència i tots solets aniran teixint una tela d’aranya que a veure com ho expliquen al 2019. Estaré atent i ho aniré comentant. D’entrada quedeu-vos amb aquesta imatge: ni ERC ni JUNTS són favorables a fer a Tiana pisos taxats ni aparcaments. Al menys és el que van votar i si ho volen fer de manera diferent, no se’ls coneix cap alternativa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada