divendres, 19 de juny del 2015

JOSAN


M’he assabentat de la mort d’en Josan lluny de Tiana i ho he sentit molt. Josan va formar part d’aquell grup municipal socialista (juntament amb l’Emili, en Xavi i jo mateix) que mitjançant un pacte de progrés amb ERC i IC vàrem arravatar a CiU el govern de Tiana, que encara no ha recuperat vint anys després.
En Josan sempre va ser un treballador incansable i discret. En dos governs successius (1995-2003) va desenvolupar les responsabilitats de governació, participació ciutadana i medi ambient. Ell va ser el responsable polític de modernitzar la policia local, va impulsar Ràdio Tiana (mai abans del govern del que formava part en Josan, Tiana va tenir emissora local, més enllà de la Ràdio Tramvia que va durar només uns dies), va proposar una ordenança de convivència ciutadana avançada al seu temps i a la vegada va implantar la recollida selectiva a Tiana, primer municipi de tot estat de realitzar el porta a porta, amb uns resultats de reciclatge que encara a dia d’avui ens situen capdavanter, també va iniciar les plantades anuals d’arbres per recuperar l’ecosistema destruït amb al incendi de 1994 i va aconseguir la integració de Tina als parcs naturals de Serralada de Marina i Serralada Litoral. Aquests son només alguns exemples de la feina feta durant vuit anys. Va desenvolupar també tasques de portaveu. I totes aquestes energies les va posar en un moment en que ja havia rebut la baixa laboral per raons de salut.
Abans de la seva feina a l’Ajuntament, en Josan havia estat un lluitador per l’escola pública a Tiana, en moments en que els governs de dreta havien primat descaradament l’escola privada, cedint-li un terreny situat al mig del poble mentre que la pública es va haver de construir a la zona esportiva i amb retard.
Sempre va ser una persona tranqui-la, dialogant, gens sectària, profundament d’esquerres i que va treballar amb eficàcia i convenciment pel nostre poble.
Et recordarem, amic i company

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada