dimecres, 21 de gener del 2015

LA GESTIÓ ESCOMBRIAIRE DEL SR. NOLIS I LA SRA RUE

El dimarts 13 de gener hi va haver Ple municipal a Tiana: dimarts i 13. La data però no va afectar al Sr. Nolis, que va tenir una nit espectacular, espatarrant, digne d’un actor mediocre que es retira de l’escena però que vol obsequiar el seu públic (cada vegada més escàs) amb una de les seves millors actuacions, ajudat en aquesta funció per la segona actriu (la Sra. Rué) que pel  que sembla el substituirà en el paper protagonista del drama que viu Convergència a Tiana des de 1995.
I tot arran de la darrera (per ara) tifa econòmica del govern del Sr. Muñoz (sortosament el Breu) a la que ha calgut posar remei. En aquell govern, el Sr. Nolis i la Sra. Rué eren responsables (és un dir) de l’Àrea Econòmica, amb l’ajut d’un interventor compartit, del mateix partit polític que el Sr. Muñoz, i que pel que sembla no s’assabentava massa de les coses. Ja he parlat en aquest bloc de molts dels desastres econòmics produïts durant 2007-2011, que van portar a l’Ajuntament de Tiana a la vora de la fallida econòmica (ho diu un informe de la Diputació, que van amagar del coneixement públic), amb més de 1,5 milions d’euros de factures per pagar sota la catifa, per la que no hi havia consignació econòmica.
Doncs ara es destapa un nou cas, amb molta pudor (són escombraries!). Resulta que el govern del Sr. Muñoz (amb el Sr. Nolis i la Sra. Rué) no van pagar les actualitzacions anuals de les contractes de recollida de residus i neteja dels carrers durant el període 2007-2010. Tot plegat puja a la “petita” quantitat de 180.000 euros, que s’ha compromès pagar l’actual ajuntament fins l’any 2023, a raó de 1.800 euros/mes.
El més divertit (per no dir penós) de tot plegat van ser els arguments absurds del Sr. Nolis, que es ven sense cap vergonya a sí mateix com un gran negociador, per aconseguir disminuir la despesa d’aquestes partides. Cert però ho va fer a base de reduir el personal, perllongar la vida de material obsolet (que va tenir un accident que hagués pogut ser greu) i un empitjorament a la qualitat de la neteja a Tiana. Va tenir el morro de dir que ningú havia protestat. Això és mentida ja que recordo  moltes queixes ciutadanes en aquella època però la manifestació més clara del descontentament dels ciutadans va ser quan els van fer fora del govern a tots plegats al maig de 2011. Suposo que contents de la seva tasca no estaven.
Encertades paraules les que es van escoltar per part de membres de l’actual equip de govern. El Sr. Gost li va dir: “vostès van governar, van adquirir un deute que no van pagar, com a molts altres proveïdors” i el Sr. González “van deixar moltes deutes penjades”. I la Sra. Alcaldessa va tancar el debat dient que amb aquest compromís deixen finalment un Ajuntament econòmicament endreçat després del desastre que es van trobar.

Ara que s’apropen les eleccions, es sentiran molts cants entendridors. Però penso que tots hauríem de ser plenament conscients que Tiana va patir uns anys (2007-2011) de mala gestió, econòmica també, que ens van conduir a la vora del desastre. El govern d’Ester Pujol ha fet una tasca tenaç i eficaç en redreçar aquesta situació i ara Tiana, malgrat la crisi, està sanejada sense haver tancat ni un dels serveis socials i educatius que en el seu moment es van implantar. Quan sovint es critica per part d’alguns aquest govern, caldria per ser justos i objectius, parlar també de la qüestió econòmica, cosa que fins ara no he vist ni he escoltat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada