dijous, 30 de març del 2017

ELS CARRERS DE TIANA (2) I LA MONA DE PASQUA




 El Ple de l’Ajuntament del mes de març va aprovar el projecte d’urbanització de carre del Centre i entorn   I va ser aprovat amb dos vots de qualitat: el del representant del Partit Popular, que amb la seva abstenció va evitar la derrota del govern i la de l’Alcaldessa, que amb el seu vot a segona volta va desfer l’empat. Uns diuen i altres desmenteixen que el vot del Sr. Parra respon a un compromís del govern per mantenir els aparcaments al carrer del Centre. Bé, veurem qui té raó. D’altra banda, només es van presentar dues al·legacions al Projecte, una de JUNTS (aquests treballen; els altres grups de l’oposició que voten que no i no presenten cap al·legació sembla força contradictori) i l’altre del Sr. Jaume Parodi, a títol particular.

Si això fos futbol, diria que és una victòria per la mínima, resultat que no es mereix una projecte com aquest que necessita de consens. Clar que hi ha qui diu que el govern tira endavant sense escoltar a ningú i també hi ha qui diu que l’oposició només busca minuts de glòria. I segurament és molt difícil decidir qui té més raó i, per tant, no m’hi fico. Només vaig a intentar fer una exposició dels fets, tan objectiva com pugui.

El debat al Ple va ser força interessant. Les qüestions fonamentals que es van tractar són tres: la suposada opacitat de la tramitació administrativa amb fragmentació del projecte en dos encàrrecs de menor quantia sense res que ho justifiqui), els colors i materials (una mona de Pasqua, va dir JUNTS amb to que es va considerar despectiu) i el fet de que sigui un projecte d’urbanització i que la definició d’usos serà “a posteriori”. La Regidora Núria García va estar molt encertada en el to de la seva resposta, al menys a opinió d’aquest humil cronista. Penso que el moll de l’os del debat està precisament en el fet de què es farà amb la circulació i aparcament de vehicles un cop acabada la re-urbanització.  El Govern no ho ha concretat; tan sols diu que hi haurà espai entre arbres per poder aparcar-hi eventualment. Aquesta indefinició crea neguit lògic entre una part al menys dels comerciants i no veig per quin motiu la urbanització no pot anar acompanyada per la definició d’usos de l’espai. És evident que l’estructura física del carrer condicionarà el seu ús i si no es defineix ara, poden produir-se incompatibilitats en el futur.

Bé, ara caldrà licitar les obres i després vindrà la seva execució. Quan tot estigui acabat estarem en millors condicions per opinar, ja que fins ara només he descrit els fets del Ple del dia 7 de març. Per cert, també va sortir el tema d’un pacte secret del PP amb l’equip de govern, desmentit pel Sr, Parra. Aquest tema és una mica la cançó del enfadós i m’ha inspirat per dedicar-hi properes publicacions en aquest bloc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada