dilluns, 6 de març del 2017

ELS SOCIALISTES DE TIANA ENS RENOVEM




Divendres passat, en un entorn precari obligat per la manca de local propi, els socialistes de Tiana vàrem celebrar una assemblea per la renovació de l’executiva local, tal com és preceptiu després del congrés del PSC i de la Federació. I ho vàrem fer en un ambient d’alegria, tal com se’ns va dir.

El resum dels fets és senzill. Es va obrir amb una intervenció de la Primera Secretària sortint (o marxant) que no va ser pròpiament un informe de gestió. He de reconèixer que alguns ens vàrem sentir al·ludits i innecessàriament comparats en aquesta intervenció, cosa que no calia sobretot per no ser ni el lloc ni el moment. Penso que la llibertat d’opinió i expressió hauria de ser un valor de l’esquerra, i quan un no té cap mena de càrrec ni compromís, fins i tot pot dir el que pensa en un bloc i més si el tema forma part del nostre programa. En canvi estic totalment d’acord que cal participar en les assemblees, encara que més enllà de les ocupacions de cadascú, solen ser més engrescadores si són per parlar del que es pensa fer  que si són per rebre notícies del que ja s’ha fet. En tot cas, l’absència de debat, una votació unànime a favor i uns càlids aplaudiments d’agraïment per la tasca feta van tancar aquest primer punt.

La resta de punts atenyien a l’elecció del nou primer secretari, de l’executiva i dels representants de l’agrupació al Consell de Federació del Barcelonès Nord.  Per si a algun historiador li pot interessar el resultat de tot plegat, informo que els tres punts es van votar per unanimitat excepte el de l’executiva, que va rebre una abstenció un tant sorprenent.

Anem a la valoració política de tot plegat. El socialisme tianenc ha viscut el que probablement és la seva pitjor situació des de la recuperació de les llibertats polítiques, fa uns quaranta anys. Fets com els resultats a les darreres eleccions catalanes i espanyoles, la pèrdua del local, el desencís de molts militants, els missatges contradictoris que sovint hem donat, la manca de debat, l’existència de corrents (com algú ha dit per la ràdio encara que entenc que no és cert), companys que es deixen de saludar sense donar a conèixer la raó,   etc... són fets objectius dels que TOTS en tenim la culpa, encara que no tots en el mateix grau.  En canvi, a la vegada se’ns renova la responsabilitat de govern del poble, el que significa que les coses es fan prou bé. Per tant, és una situació força bipolar de la que cal sortir quan abans millor.

Estic molt esperançat en que les coses canviïn significativament amb Albert Sales com  nou Primer Secretari. Té clar el que ens fa falta i també com fer-ho; la seva intervenció va ser clara i concreta. És valent per entomar aquesta situació i a més, ha format una executiva amb persones totes elles de gran vàlua amb ganes de treballar i que suposa, ja d’entrada, la recuperació d’alguns elements perduts. I aquesta executiva és el resultat de parlar molt i amb moltes persones, reiniciant un diàleg que mai s’hauria d’haver perdut. El socialisme defensa valors fonamentals malgrat la mala interpretació que alguns personatges i partits han fet d’aquest mot al llarg de la història.

Personalment, des del meu retir actiu, estaré amatent a tot plegat i fins i tot gosaré comentar-ho per aquí. Crec que a Tiana cal un socialisme fort, unit, engrescador, respectuós, renovador i implicat amb els reptes que tenim per davant, tant a nivell local com nacional. Penso que aquest és el programa de l’Albert i la seva executiva.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada