dijous, 4 d’octubre del 2012

PARLEM DE LA FESTA MAJOR




He de confessar que per raons que no són del cas he seguit la Festa Major de 2012 bastant de lluny. Però escoltant a un i a l’altre, seguint xarxes socials i considerant algunes intervencions al ple de setembre, no em puc estar de extreure’n algunes conclusions.

Primer. Si no hi ha polèmica, no hi ha festa!. Aquest any la polèmica va girar entorn del pregó i com que ja vaig tractar aquest tema en un anterior post, ho deixo corre.

Segon: els diners no ho són tot!. El pressupost d’enguany ha estat molt reduït i significativament allunyat de la millor època  de la feina de la Maria de Gàdor i del Paquito Riera, anys en els que la inversió en cultura i cicle festiu no va deixar de créixer, incorporant noves activitats (i de qualitat) sobre l’esquema bàsic d’aquells que van recuperar la festa al començament dels anys noranta. Encara recordo els espectacles de “pit i cuixa” que el darrer govern de CiU organitzava a l’envelat; ja se sap que el concepte de cultura és polièdric.  Doncs bé, malgrat el pocs diners esmerçats en la Festa Major, penso que els resultats (mesurats en termes de participació) han estat força bons. I per assolir-ho, la implicació de moltes entitats ha estat bàsic.

Tercer: grans novetats i alguna pèrdua!. Només alguns exemples: com a novetats destacaria l’Enrucada i “fes sonar la sirena”, amb gran èxit de participants; en canvi, s’ha perdut la festa castellera i el concert. Tampoc cal que any rera any es repeteixi el mateix programa. La decisió correspon a la Comissió de Festa Major i, en tot cas, és evident que les limitacions pressupostàries són un condicionant fort del programa.

Quart: la presència del incivisme!. Des de fa uns anys, a la nit del dissabte, es produeixen tota mena de bretolades per part de grups de joves, majoritàriament de fora de Tiana, que tenen una manera força estrambòtica de participar a la festa. És molt difícil poder prevenir aquests actes per part del govern municipal i em pregunto a quina mena de societat anem a parar. A la  manca de capacitat per a transmetre valors per part de la família i de la societat hi rau probablement l’origen de tot plegat. És  un tema de difícil solució.  Però en tot cas, el tremendisme verbal de la Sra. Rué al Ple del dia 18 de setembre (amb frases recollides a l’acta com: “el que corre per Badalona i Tiana és que això és una festa per beure, per desmedrar-se i els nanos es pregunten si beuran, si portaran ampolles de vodka” o “no pot ser és que hi hagi 500-600 joves a Tiana amb botelles asseguts al terra”) no aporta res, més enllà del intent de desgastar al Govern, al cost que sigui.


Proper Post: Dimarts 9 d’octubre de 2012

MOUÑOZ I EL CEE TIANA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada