dimecres, 8 de maig del 2019

QUAN EN SALVATIERRA VA DE SALVATIANAS


Ara amb això de les eleccions, en Isaac va molt revolucionat  perquè està convençut que ara sí. Jo crec francament que té més ganes que preparació, com dedueixo de la seva actuació al Ple d’ahir, el darrer ordinari de la legislatura.
El  tema anava de Can Matas i el noi em va citar fins a tres cops (com Pere negant a Jesús a l’hort de Getsemaní). Parlava de fets ocorreguts fa 21 anys i em donava a mi les culpes d’un Pla Parcial que no li agrada ni tampoc a altres (pel que sembla). Suposo que l’any 1998 en Isaac tenia una tendre edat que no li feia està atent als assumptes urbanístics, no com ara que té coneixements absoluts de tot. Per això el vull informar
Doncs bé, Can Matas era una singularitat en tot el planejament metropolità ja que tenia assignat una aprofitament d’un 30% (quan en aquells anys l’aprofitament legal era del 10%). Aprofitament del 30% vol dir que els promotors havien de lliurar a l’Ajuntament, gratuïtament, un 30% del sòl.  
El perquè d’aquesta situació extraordinària es complex i lliuro als lectors del seu coneixement, encara que servidor de vostès quedo a la seva disposició per si algú està interessat. Anàvem directes a un litigi ja que els propietaris creien que el topall era un 10% i els advocats ens van aconsellar arribar un pacte ja que el més probable és que l’Ajuntament perdés bous i esquelles després de molts anys i molts diners.
El pacte va consistir canviar aquest 10-30% per la Casa de la Palmera (ara ja no té palmera), els terrenys del davant a on ara hi ha un aparcament i els uns 40.000 m2 dels Degatolls (que ens van permetre fer la passera peatonal a la zona escolar i esportiva; algú recorda com era abans aquest tram de carretera?). També va permetre la construcció del gran aparcament a tocar del camp de futbol. Evidentment a l’Ajuntament hi ha tota la documentació sobre l’equilibri econòmic de l’operació, clarament favorable als interessos de Tiana
Aquesta és la veritable història. Després es va aprovar un Pla Parcial que ara no agrada a alguns, per raons que potser és millor ignorar. Ara han passat molts anys i sensibilitat pel territori ha anat a més. Tant de bo que el que finalment es construeixi a Can Matas sigui molt millor del que en el seu dia es va aprovar. Però això està per veure.
El que si està vist és que Tiana té dos amplis aparcaments, una passera per anar amb seguretat a la zona escolar i esportiva i la Casa de la ex- Palmera gràcies a que el dolent d’en Vallespinós (i el seu equip) van negociar pel bé del poble el conveni de Can Matas
Qui ho vulgui entendre, que ho faci. I qui s’entesti en allò que no és veritat, allà ell; a mi no m’afecta gens. Informar-se dels temes és bo, Sr. Salvatierra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada