dimecres, 18 de març del 2015

GRÀCIES A GPT I CIU PARXET JA NO ÉS UNA EMPRESA DE TIANA


L’altre dia vaig decidir donar-me un premi i vaig comprar una botella de Cava Parxet, un gran cava i especialment volgut pels tianencs. Tot mirant l’etiqueta, em vaig emportar una sorpresa majúscula: ja no posa Tiana, posa Avinyonet del Penedès. O sigui que mai més, quan convidi a beure cava Parxet a un amic que era desconeixedor de la marca i digui allò tan esperat de “què bo!” podré dir amb orgull allò de “el fan al meu poble!”.
Parxet ha passejat el nom de Tiana per tot el mon. Per què aquest canvi?. Vaig recordar el que va passar l’any 2011, quan els socialistes vàrem portar al Ple aquest tema i vàrem ser titllats per alguns de tot menys de guapos. He buscat l’acta i n’he extret alguns fragments.
En aquell Ple jo vaig afirmar: “L’empresa, que per raons lògiques necessita concentrar la producció que ara té dispersa, ha decidit finalment la construcció d’una nova bodega elaboradora de caves al Penedès. Aquesta  és una notícia dolenta per a  Tiana que perd una inversió de 3.000.000 d’euros  i els corresponents llocs de treball. Ara, la producció de cava a Tiana serà una petita part del total de botelles que es posen al mercat i  amb el temps es corre el risc de perdre també la seu social i administrativa de l’empresa”
La raó de tot plegat és que al ple del dia 9 de gener de 2007, essent un servidor de tots vostès alcalde de Tiana, i per unanimitat,  es va aprovar inicialment la modificació puntual del Pla General Metropolità a la parcel·la de Can Parxet, assumida per l’Ajuntament a proposta de Parxet S.A. Per la raons que siguin, el govern de IC-GPT i CiU (2007-2011), sota la presidència del Sr. Muñoz (El Breu) no es va comprometre per tirar endavant aquest projecte, creant dificultats afegides, no aconseguint finalitzar una tramitació urbanística durant quatre anys i no informant  absolutament de res. Finalment l’empresa es va decidir fer l’ampliació a un altre municipi.
El Sr. Muñoz, llavors alcalde, va declarar solemnement: “... lluir simplement un projecte que urbanísticament era inviable, que es van oferir tots els serveis a l’empresa per poder-ho canviar, que no li van interessar pels seus motius empresarials i que les opcions que ha pres són positives per a l’empresa i positives per a Tiana on quedarà consolidada per molt i molt temps, segurament per a tot la vida perquè és la seva identitat”.

Quedarà consolidada per tota la vida a Tiana?. Han passat tot just vuit anys i l’etiqueta ja posa Avinyonet del Penedès!. Una mentida més per afegir a la col·lecció del Sr. Muñoz. Es veu que els mentiders tenen una vida curta...el curt espai de temps en que tarden a ser descoberts!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada