dilluns, 16 de març del 2015

ETS MÉS GUAPO SI NO PERTANYS A UN PARTIT POLÍTIC?

Pel que sembla i per alguns, fer una candidatura per les municipals  formada únicament per persones independents, sense el paraigua de cap grup polític, concedeix un plus de credibilitat.
Es lògic que pensin així persones nascudes al final dels setanta, un cop recuperada la democràcia (imperfecta, però molt millor que una dictadura sagnant). A aquestes persones se’ls hauria de recordar que durant els llargs anys del franquisme, molts van patir i fins i tot morir per pertànyer a un partit polític. Recordo encara la satisfacció personal de poder formar part i fer d’interventor d’un partit polític a les primeres eleccions democràtiques. Arreu del món no es concep una democràcia sense partits polítics. És de dictadors eliminar els partits i crear “movimientos”, “tercios familiares” i “procuradores en Cortes”.
Ja sé el que alguns diran ara: que els partits s’han convertit en una cova de lladres, que només manen els aparells, que s’han prostituït...Francament, ho veig un argument pobre. És una mica com dir que ja no crec en els metges perquè Mengel (el sàdic metge nazi) ho era o perquè recentment un ha estat jutjat per assetjar sexualment a les seves pacients o perquè hi ha metges que amaguen diners del pare a l'estranger..
En el moment que vivim cal, més que mai,  lluitar per treure dels partits a tots els oportunistes que n’han abusat. Fins i tot, és lògic que les persones es sentin poc atretes pels partits en la seva formulació actual. Però d’aquí a dir que “com que no soc de cap partit, sóc més guapo que ningú” crec que hi ha un abisme. A la història de Tiana segur que trobaríem qui ha treballat pel poble amb eficàcia tot i pertànyer a un partit (m’estic referint als anys de la Guerra Civil)  i també qui, amb la seva suposada independència, ha fet més mal que be.

Després a La Vanguardia, llegim curiosos titulars:Junts per Tiana, nuevo partido político”. Ja sé que el periodista ha fet el titular una mica a la seva manera i que és poc encertat. És que a vegades els periodistes s’equivoquen.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada