dimecres, 27 de juny del 2012

ELS PROBLEMES DE L'ESCOLA DE MÚSICA I DANSA DE TIANA



Des de fa molts anys, Tiana ha gaudit d’ensenyaments de música i dansa gràcies a la iniciativa privada. De fet, fa quasi 30 anys, les meves filles assistien a les classes que es feien al damunt del “sindicat” i recordo els festivals, amb massiva assistència, celebrats a la catequística.

Més endavant, quan un servidor de vostès va ser alcalde de Tiana, vàrem donar suport econòmic a successives iniciatives, sempre privades, en el marc del programa de cultura endegat per la regidora Maria de Gàdor. Quan es va produir una certa crisis econòmica per part de la iniciativa privada (pels voltants de 2005), l’ajuntament va llogar i condicionar un magnífica local, a tocar de la Sala Albèniz, posat a disposició dels responsables de l’ensenyament, sense cost. D’aquesta manera, un elevat número de nens i nenes de Tiana van tenir accés al ensenyament de música i dansa, a un cost econòmic models per l’Ajuntament. El model va demostrat que funcionava i ho feia a gust de tothom.

I vet aquí que quant al Sr. Muñoz (el breu) el fan  alcalde de Tiana (amb els vots de CiU), dins dels seus projectes faraònics, està la creació de l’Escola Municipal de Música i Dansa. És a dir, allò que havia funcionat ho reconverteix en una escola de titularitat municipal, el que exigeix costoses inversions en el local (com l’escala al mig del carrer) i un contracte de gestió que va externalitzar (malgrat que ell  sempre s’havia declarat partidari de la gestió directe), contracte molt car i del que algun dia en parlarem. Quan des de l’oposició vàrem preguntar el per què de tot plegat, el seu gran (i únic argument) va ser que d’aquesta manera s’aconseguiria una subvenció de 72.000 euros de la Generalitat. En tot cas, res d'això li va servir per guanyar les darreres eleccions municipals.

Però ara arribem al curs 2012-13 i la Generalitat, en el seu programa inacabable de retallades, deixa d’aportar una part (de moment) dels diners a les escoles municipals de música i dansa. És a dir, que la principal raó del canvi fet al seu dia pel Sr. Muñoz ha deixat d’existir i ara l’Ajuntament es troba davant del repte d’haver de decidir si assumeix o en quina part repercuteix als pares la fallida de la Generalitat. Això porta una crisi a l’escola que esperem que es pugui superar, crisi mai viscuda al llarg dels més de 30 anys de funcionament sota iniciativa privada.

A tot això, IC-GENT al seu bloc (molt poc visitat, per cert) a banda de felicitar-se de la tasca feta pel govern del Sr. Muñoz (de fet, són una mica narcisistes) diuen  que les despeses que es deixin d’aportar per part de la Generalitat es poden cobrir  “per l’estalvi del lloguer que es va  deixar de pagar en traslladar l’escola a l’edifici municipal de la Ciutadella, projecte, pressupost i obra  del qual  va planificar  i  aprovar també el govern presidit per GENT”. El que no diuen, clar, és que aquest trasllat el tenien pressupostat en uns 150.000 euros (això després d’haver gastat  molts diners al local de l’Avda. Albéniz, ara abandonat) i que no hi havia consignació pressupostària, de forma i manera que aquests costos han anat a parar a la pila de les factures pendents de pagar. Vaja negoci van fer en un  moment de crisi: la despesa dels trasllat ha suposat  al menys 5 anys de lloguer del local!

L’Escola de Música i Dansa és un exemple  més de la manera de fer del govern de IC-GENT i CiU: es canviava allò que funcionava simplement perquè ells no n’eren els autors. Tiana disposava d’ensenyaments de música i dansa sense cap cost important per part de l’Ajuntament. El nou model del Sr. Muñoz, megalòman, depenia de la subvenció de la Generalitat. Un cop retallada aquesta, i un moment en el que les famílies pateixen, tot entre en crisi. Però estic segur que el nou govern d’Ester Pujol trobarà la manera de resoldre aquest nou repte, que respon també a la inconsciència del govern de IC-GENT i CiU.


Proper Post: Proper Post: Dilluns 2 de juliol de 2012

Tema: EL VALOR DEL MESTRE

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada