dimecres, 19 de juliol del 2023

EL MAGO POP I EL MESTRETITES

 

La trobada dels "pájarus" de Tiana del mes de juliol va ser feixuga: per la calor que feia a la sala del Ple. Algunes regidores amb ventall però d'homes cap; caldria potser incloure dins del Pla d'Igualtat que el no ús dels ventalls a la sala de plens sigui sexista? I també per la quantitat punts que es van tractar (una vintena més o menys). Evidentment, aquest tafaner no està en condicions de fer un resum objectiu de tot plegat, raó per la qual només faré dues pinzellades, oblidant tots els convenis o modificacions de crèdit que van omplir l'ordre del dia.

Vet aquí que el cucut (que només es representa a sí mateix) ahir es fa sentir gracioset i diverses vegades li va endossar al pardal-Alcalde que era com el "mago Pop" (que és un gran artista). La veritat és que em costa veure l'analogia i tampoc el pájaru es va explicar massa bé, però ho va repetir unes quantes vegades, pel que segur que és que jo soc més aviat curtet. També cal manifestar que el cucut va de mestretites, que segons el diccionari de la llengua catalana, significa "persona que presum de saber molt". Va donar lliçons d'expedients administratius, de modificacions de crèdit, de seguretat ciutadana, de conreu de la vinya, de subvencions esportives... Suposo que és una tàctica inicial per poder dir "aquí estic jo i el que us heu perdut". Ja veurem fins on li arriba l'esma.

De totes maneres, el punt més important que va unir a tota l'oposicióen contra va ser la contractació "manu alcaldi" d'un coordinador de govern per un sou brut de 42.000 euros anuals (més SS). Aquí sí que potser el pardal-alcalde ha fet de Mago Pop, ja que s'ha tret de la màniga un càrrec el que mai s'havia parlat, ni al programa ni a la campanya electoral. Coordinar 8 regidors d'un mateix partit (o agrupació d'electors) sembla d'entrada fàcil i a l'abast d'un alcalde, més en un poble petit. D'altra banda, si es vol garantir el futur de l'Ajuntament per organitzar-lo com cal, sembla més feina d'algú dins de l'estructura funcionarial que d'un càrrec temporal.

Aquest tafaner de l'ornitologia de Tiana no avançarà més diagnosis sobre l'etologia del pardals ara que ho dominen tot a plaer. Crec que no s'ha començat amb bon peu, sense entrar a valorar la persona escollida (que hi ha molt a dir) però em quedaré a l'aguait, en el meu punt d'observació degudament emmascarat, amb els prismàtics a prop, veient com va tot i prenent notes (una mena de Rodriguez de la Fuente, en petitó)

De moment és que segons sembla tenim Mago Pop i mestretites.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada