dissabte, 14 de febrer del 2015

A MI M'AGRADA LA RECTA!


Ahir Tiana va viure un moment històric amb el canvi de les corbes per la recta (una mica encorbada, això si). El febrer és un mes d’avenços pel poble: al 1894 hi va arribar el gas (dada d’en Toffoli)  i al 2015 la superació d’un coll d’ampolla per la mobilitat que ha durat més de cent anys. És evident que l’obra no ha estat del gust de tothom (amb una barreja de raons, algunes difícil d’entendre) però vist l’èxit de la inauguració d’ahir (titllada per algú de casposa i de l’estil de Berlanga) i de les opinions dels tianencs, gosaria dir que hi ha qui ha pixat fora de test.
A Tiana hi ha una certa tradició fomentada per a criticar projectes que després són tot un èxit. A tall d’exemple: el Parc de l’Antic Camp de Futbol (menyspreat per alguns com parc metropolità), el parc sobre la B-20 (amb repartiments de fulls opositors el dia de la inauguració) o el complex esportiu Jordi Marí (algun dia escriuré la història). Quan els ciutadans s’han fet seus aquests projectes ningú ha reconegut cap error.
Recordo que quan alguns, fa molts anys,  lluitàvem per a millorar el transport públic a Tiana, un alcalde s’hi oposava dient que “amb una línia metropolitana els lladres vindrien al poble a robar amb autobús”. És més que discutible que la identitat d’un poble es conservi millor sense gas, sense transport o amb revolts però a vegades les polèmiques necessiten més d’una bona alimentació que de la racionalitat dels arguments.
Tot això ja és història, que cada protagonista explicarà com li convingui. La connexió entre el Passeig de la Vilesa i l’Avinguda Albéniz ha estat un projecte durant molts anys adormit, que el govern del Sr, Muñoz (El Breu) va ressuscitar i embolicar i que  l’alcaldessa Pujol ha executat amb determinació i fermesa. Han quedat escrites moltes coses, algunes contradictòries amb el comportament personal o familiar dels actors, que difícilment resistiran el pas de temps. Però sortosament seran els tianencs i tianenques els que valoraran si és bo o no pel poble i actuaran en conseqüència.
Perdoneu la meva gosaria, però a mi m’agrada la recta!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada